MedWatch

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Den amerikanske præsident Donald Trump peger på Scott Gottlieb som ny chef for FDA, hvilket får industrien til at ånde lettet op.

USA's præsident, Donald Trump
Foto: Andrew Harnik

"Gudskelov er det Gottlieb."

Sådan lyder det ifølge Reuters fra én analytiker i kølvandet på, at den amerikanske præsident Donald Trump har udpeget dr. Scott Gottlieb som sin foretrukne til at lede tilsynsmyndigheden FDA.

Åragen til den positive tilkendegivelse er, at Scott Gottlieb bliver anset som et godt valg for medicinalindustrien. Han er en konservativ sundhedspolitisk ekspert med forbindelser i industrien.

Han opfattes positivt af medicinalfirmaerne og farmaceutiske investorer, og han sidder i bestyrelsen for flere små biotekvirksomheder, ligesom han er rådgiver for GlaxoSmithKline.

Hvis den 44-årige Scott Gottlieb bliver bekræftet af Senatet, vil hn være ansvarlig for gennemførelsen af Trumps plan om dramatisk at skære i reglerne, der fører tilsyn med fødevarer, lægemidler, kosmetik, kosttilskud og tobak.

Industrien frygter lempelser hos FDA

Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

Endnu en kritiker rygtes i spil til FDA-toppost

Industri vil have industrierfaring ind i FDA-top

FDA-kritiker i spil som ny FDA-direktør

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier