MedWatch

Trump peger på industrifavorit som ny FDA-chef

Den amerikanske præsident Donald Trump peger på Scott Gottlieb som ny chef for FDA, hvilket får industrien til at ånde lettet op.

Foto: Andrew Harnik

"Gudskelov er det Gottlieb."

Sådan lyder det ifølge Reuters fra én analytiker i kølvandet på, at den amerikanske præsident Donald Trump har udpeget dr. Scott Gottlieb som sin foretrukne til at lede tilsynsmyndigheden FDA.

Åragen til den positive tilkendegivelse er, at Scott Gottlieb bliver anset som et godt valg for medicinalindustrien. Han er en konservativ sundhedspolitisk ekspert med forbindelser i industrien.

Han opfattes positivt af medicinalfirmaerne og farmaceutiske investorer, og han sidder i bestyrelsen for flere små biotekvirksomheder, ligesom han er rådgiver for GlaxoSmithKline.

Hvis den 44-årige Scott Gottlieb bliver bekræftet af Senatet, vil hn være ansvarlig for gennemførelsen af Trumps plan om dramatisk at skære  i reglerne, der fører tilsyn med fødevarer, lægemidler, kosmetik, kosttilskud og tobak.

 Industrien frygter lempelser hos FDA

 Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

 Endnu en kritiker rygtes i spil til FDA-toppost

 Industri vil have industrierfaring ind i FDA-top

 FDA-kritiker i spil som ny FDA-direktør 

Mere fra MedWatch

Biontech-direktører: Derfor måtte Afrika vente på coronavacciner

Tyske Biontech vil bruge de mange corona-milliarder på at hjælpe lande i Afrika med at komme både coronavirus, malaria og turberkulose til livs, men alligevel stod kontinentet langt nede i køen, da de første coronavacciner skulle distribueres. MedWatch har spurgt hvorfor.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier