MedWatch

Trump kræver igen lavere medicinpriser i USA

Den amerikanske præsident Donald Trump tordner igen mod medicinalselskabernes "astronomiske" priser. Samtidig ønsker præsidenten en hurtigere godkendelsesproces hos FDA, lyder meldingen oven på et møde med en række store medicinalselskaber.

Den kommende amerikanske præsident
Foto: Seth Wenig

USA's præsident, Donald Trump, rasler igen med sablen over for medicinalselskaberne og kræver lavere priser på medicin på det amerikanske marked. Priserne har ifølge Trump hidtil været "astronomiske", og det skal der gøres op med.

Det skriver Bloomberg News.

Samtidig ønsker præsidenten en gennemgang af processen omkring de amerikanske sundhedsmyndigheders, FDA's, godkendelsesproces af nye midler. Den proces skal nemlig gå meget hurtigere, lyder det fra præsidenten.

Reguleringen vil ifølge Donald Trump i den forbindelse bliver skåret på et niveau, der aldrig tidligere er set, skriver Bloomberg News.

Kommentarerne er faldet ved et møde med en stribe chefer fra nogle af de store amerikanske medicinalselskaber i Washington og er helt i tråd med tidligere udtalelser fra præsidenten.

Donald Trump refererer blandt andet til sygekasserne Medicare og Medicaid, der står for udskrivelsen af en stor del af medicinen i USA. Præsidenten vurderer, at priskrig gennem sygekasserne kan øge konkurrencen og dermed også skabe bedre midler i sidste ende.

Det er blandt andet repræsentanter fra selskaber som Johnson & Johnson, Celgene, Eli Lilly og Merck, som præsidenten holder møde med tirsdag.

På aktiemarkedet rammer kommentarerne fra Donald Trump flere aktier i branchen. Novo Nordisk-aktien falder 1 pct. til 245,50 kr., mens Genmab-aktien dykker 0,5 pct. til 1326 kr. Begge aktier lå inden udtalelserne lidt højere for dagen.

Trump sætter første stød ind mod Obamas sundhedsreform

Medicinalgiganter varsler årelang krig mod Trump

Trumps indrejseforbud rammer Bostons akademiske miljø

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier