MedWatch

Biotekfirma opnår Parkinsons-succes

Det amerikanske biotekfirma Acorda kan notere succes i fase 3 for et lægemiddel til symptonbehandling af Parkinsons, som man købte for et milliardbeløb for få år siden.

Foto: Polfoto

Et nyt lægemiddel til symptombehandling af Parkinsons ser nu ud til at kunne ramme markedet inden for en overskuelig fremtid. Det amerikanske biotekfirma Acorda kan ifølge Endpoint News meddele, at dets lægemiddelkandidat CVT-301 mødte det primære endemål i selskabets fase 3-studie.

Lægemidlet, der er en inhalerbar version af midlet levodopa, demonstrerede en væsentlig forbedring i motoriske færdigheder sammenlignet med placebo, og dermed er døren åbnet for en ansøgning til FDA. Planen er at indsende ansøgningen i andet kvartal, da man venter på at få langsigtede sikkerhedsdata her i  første kvartal. En ansøgning til EMA ventes at følge inden udgangen af året.

Acorda købte lægemiddelkandidaten i 2014, da man for 525 mio. dollars overtog den lille virksomhed Civitas. Dengang var planen at kunne indsende ansøgningen til FDA i slutningen af 2016. Men det er dog en mindre forsinkelse. Fase 3-data var ikke lige så potente som fase 2-data var i sin tid, men de skulle være stærke nok, lyder det fra selskabet.

Det er også gode nyheder for firmaet Alkermes, der i sin tid leverede en væsentlig del af teknologien til den inhalatorbaserede medicin og derfor fik 60 mio. dollars af opkøbssummen og en royalty-del af salget af midlet.

 Acorda trækker stikket på fejlslagent studie

 Acorda køber finsk Lundbeck-partner

 Acorda sætter rekorder med nyt opkøb 

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier