MedWatch

Teva indgår milliardforlig i USA

Israelske Teva lukker med et klækkeligt forlig en langvarig pay-for-delay-sag i USA, hvor kopiselskabet skulle have modtaget milliarder for at udskyde lanceringen af en generisk version af et Bayer-middel.

Foto: /ritzau/AP/George Widman

Med et forlig på 225 mio. dollars (1,56 mia. kr.) har israelske Tevas datterselskab Barr Laboratories ifølge Reuters lukket en 17 år gammel retssag i USA.

Sagen begyndte i 2000 og var et massesøgsmål, der drejede sig om, at Bayer og Barr havde indgået en pay-for-delay-aftale vedrørende Bayers antibiotikum Cipro.

I slutningen af 1990'erne skulle Bayer angiveligt have betalt Barr, som sidenhen blev opkøbt af Teva, 398 mio. dollars for ikke at markedsføre en generisk version af Cipro. Bayer havde forud for dette sagsøgt Barr med påstanden om, at det generiske Cipro ville krænke et Bayer-patent. Umiddelbart en historie man har hørt mange gange før.

En gruppe nonprofit-organisationer og enkeltpersoner i Californien, der har købt Cipro, hævdede, at aftalen mellem de to selskaber drev prisen på lægemidlet op og krænkede Californiens antitrust-lov. Derfor sagsøgte de Teva, som nu har indgået forlig.

Medicinalfirmaers amerikanske forretningsgange dømt ulovlige

Teva-selskab indgår forlig i amerikansk pay-for-delay-sag

USA kigger på ulovlige prisaftaler på kopimedicin

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier