Teva indgår milliardforlig i USA

Israelske Teva lukker med et klækkeligt forlig en langvarig pay-for-delay-sag i USA, hvor kopiselskabet skulle have modtaget milliarder for at udskyde lanceringen af en generisk version af et Bayer-middel.
Foto: /ritzau/AP/George Widman
Foto: /ritzau/AP/George Widman

Med et forlig på 225 mio. dollars (1,56 mia. kr.) har israelske Tevas datterselskab Barr Laboratories ifølge Reuters lukket en 17 år gammel retssag i USA.

Sagen begyndte i 2000 og var et massesøgsmål, der drejede sig om, at Bayer og Barr havde indgået en pay-for-delay-aftale vedrørende Bayers antibiotikum Cipro.

I slutningen af 1990'erne skulle Bayer angiveligt have betalt Barr, som sidenhen blev opkøbt af Teva, 398 mio. dollars for ikke at markedsføre en generisk version af Cipro. Bayer havde forud for dette sagsøgt Barr med påstanden om, at det generiske Cipro ville krænke et Bayer-patent. Umiddelbart en historie man har hørt mange gange før.

En gruppe nonprofit-organisationer og enkeltpersoner i Californien, der har købt Cipro, hævdede, at aftalen mellem de to selskaber drev prisen på lægemidlet op og krænkede Californiens antitrust-lov. Derfor sagsøgte de Teva, som nu har indgået forlig.

 Medicinalfirmaers amerikanske forretningsgange dømt ulovlige

 Teva-selskab indgår forlig i amerikansk pay-for-delay-sag

 USA kigger på ulovlige prisaftaler på kopimedicin 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også