MedWatch

Eisai klar med nye ansøgninger efter vellykket fase 3-studie

Japanske Eisai forbereder nu en række nye registreringsansøgninger efter et succesfuldt studie med en lægemiddelkandidat mod leverkræft.

Foto: Colourbox

Det japanske medicinalselskab Eisai forbereder en "tre på stribe" af registreringsansøgninger i kølvandet på et succesfuldt fase 3-studie med lægemiddelkandidaten Lenvima (lenvatinib). Det skriver Endpoints News.

Lenvima, der allerede er godkendt på det amerikanske marked i kombination med Afinitor (everolimus) fra partneren Novartis, er i det netop afsluttede studie blevet testet mod leverkræft som førstelinjebehandling.

Lenvima, der i head-to-head-studiet blev testet mod Nexavar, viste en bedre overlevesrate blandt de 954 patienter i studiet. Derudover nåede man også en række sekundære effektmål som progressionsfri overlevelse, der dækker over, hvor længe patienterne lever uden tilbagefald, progressionstid og den objektive responsrate.

De gode data fra studiet gør nu, at Eisai indsender registreringsansøgninger til de regulatoriske lægemiddelmyndigheder i USA, Europa og i Kina.

Eisai indgik sidste år en aftale  med Novartis om markedsføring af Lenvima. Udviklingsplanen omfatter blandt andet studier for kræft i galdegangene, og Lenvima i kombination med pembrolizumab (Keytruda fra Merck) i forskellige kræfttyper. Derudover har Eisai lanceret et fase 3-studie med Lenvima i kombination med både pembrolizumab og Afinitor til førstelinjebehandling af renalcellecarcinom, der er den hyppigste form for nyrekræft.

 Novo-dominans: Rival kaster håndklædet i ringen

 Vil den japanske medicinalindustri droppe Storbritannien?

 Eisai indgår salgsaftale om kræftmiddel  

Mere fra MedWatch

CHMP anbefaler coronapille fra Pfizer

Pfizer har fået en positiv anbefaling fra CHMP, der anbefaler at tabletbehandlingen Paxlovid godkendes til behandling af covid-19. I Danmark er midlet dog allerede taget i brug.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier