MedWatch

Vil den japanske medicinalindustri droppe Storbritannien?

Der er flere tegn på, at de store japanske medicinalselskaber har fået nok af Storbritannien. Det skriver et britisk branchemedie.

Foto: Colourbox

”Trækker japansk farma sig ud af Storbritannien?”

Sådan lyder overskriften på en artikel i det britiske branchemedie Pharma Phorum.

Mediet mener, at der er flere tegn på, at store japanske medicinalselskaber har fået nok af, hvordan tingene fungerer i landet.

Blandt andet annoncerede Takeda i den forgangne uge, at man overvejer at lukke sine F&U-faciliteter i Cambridge og selskabet Daiichi Sankyo sagde tidligere på året, at de ville lukke en F&U-afdeling i byen Gerrard’s Cross.

Samtidig er selskabet Eisai ifølge Pharma Phorum blevet mere og mere trætte af landets sundhedsvæsen på grund af gentagne problemer i forbindelse med selskabets kræftmidler i Storbritannien.

Selskabet har investeret 150 mio. pund i topmoderne produktionsfaciliteter i Hertfordshire, hvor man producerer lægemidlet Lenvima (lenvatinib), som bruges til behandling af kræft i skjoldbruskkirtlen. Men det britiske National Health Service er ikke gået med til at finansiere brugen af midlet, og det, samt andre problemer med kræftmidler fra Eisai, kan ifølge en direktør for selskabet påvirke fremtidige investeringer i landet.

Gary Hendler, som er direktør form Eisais forretning i EMEA-regionen (Europa, Mellemøsten og Afrika), siger til mediet, at Storbritannien halter alvorligt efter andre europæiske lande, når det drejer sig om at finansiere nye lægemidler.

”Hele systemet giver ikke ret meget mening,” siger Gary Hendler om den britiske model.

 Astellas suspenderes fra britisk industriforening 

 Takeda firdobler bundlinje og refokuserer F&U 

 AstraZeneca køber respiratorisk forretning fra Takeda 

 Reuters: Store problemer i europæisk medicinimplementering 

 Eisai indgår salgsaftale om kræftmiddel  

 Eisai scorer regulatorisk genvej på kræftmiddel  

Mere fra MedWatch

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier