MedWatch

Novartis overvejer frasalg

Et milliardopkøb fra Nestlé har ikke givet den succes, som Novartis havde håbet på, så nu åbner den schweiziske lægemiddelkoncern for, at potentielle bejlere kan melde sig på banen til fejlkøbet.

Foto: /Ritzau Scanpix/Georgios Kefalas

Den schweiziske lægemiddelproducent Novartis ser det som en mulighed at frasælge sin øjendivison Alcon.

Det citerer Reuters schweiziske SonntagsZeitung for, der har lavet et interview med Novartis’ bestyrelsesformand.

Novartis færdiggjorde et gradvist opkøb af Alcon fra Nestlé i 2010 i en handel, der i alt løb op i 5 mia. dollars, altså over 34 mia. kr., men købet er aldrig rigtigt blevet en succes, hvilket Novartis mener skyldes manglende innovation og inkonsekvent kundeservice.

Novartis’ adm. direktør Joe Jimenez sagde tilbage i oktober, at det ville tage længere tid end forventet at lave en turnaround i Alcon.

”Alcon har ikke udviklet sig som vi har forventet de sidste to år,” lyder det i interviewet med SonntagsZeitung fra bestyrelsesformand i Novartis, Joerg Reinhardt, der siger, at Novartis vil fortsætte med at arbejde for et bedre udbytte i Alcon, men at alle muligheder også er åbne i fremtiden.

”I det lange løb er det spørgsmålet, om vi er de bedste ejere for Alcon,” lyder det fra bestyrelsesformanden, der dermed åbner muligheden for et frasalg.

 Alcon udvider på grøn stær

 Novartis-enhed anklages for at være en ”mandeklub”

 Novartis' øjenafdeling får amerikansk godkendelse 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier