MedWatch

Novartis-enhed anklages for at være en ”mandeklub”

En enhed under schweiziske Novartis har fået et søgsmål på et trecifret millionbeløb på halsen. Anklagerne går blandt andet på, at kvinder i virksomheden er blevet nægtet lønforhøjelser og forfremmelser.

Foto: Colourbox

Novartis er efterhånden rutineret i at forsvare sig mod anklager om kønsdiskrimination. I 2010 beordrede en amerikansk jury selskabet til at betale over 250 mio. dollars for kønsdiskrimination, og ifølge Bloomberg står selskabet nu overfor endnu et søgsmål om diskrimination af kvinder. Denne gang er det Alcon Laboratories, der sidder på anklagebænken for at opretholde en ”mandeklub-atmosfære, der er fjendtlig mod kvinder og hindrer dem i forfremmelse.” Søgsmålet lyder på 110 mio. dollars.

Ifølge anklagerne skulle selskabet rutinemæssigt have nægtet kvindelige medarbejdere ligeløn, ligesom de skulle være nægtet mulighed for forfremmelse.

Hos Novartis afviser man anklagerne om ulige vilkår hos Alcon.

”Selskabet er dybt engagerede i at skabe lige ansættelsesvilkår for alle medarbejdere og at forhindre diskrimination,” siger Elizabeth Power, talskvinde hos Novartis.

 Novo dropper mål for kvindelige ledere

 Life science foran på kvindefronten

 Faktatjek: Coloplast langt fra kvinde-mål 

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier