MedWatch

Lundbeck vil angribe Alzheimers med Genmab-våben

Et samarbejde mellem Lundbeck og Genmab om Parkinsons har kastet erfaringer af sig, som Lundbeck vil benytte i forsøg med Alzheimers sygdom.

Foto: Colourbox

Det kan godt være, at Lundbecks Alzheimers forskning for nylig led et ordentligt knæk, da et forsøg med midlet idalopirdin fejlede. Selskabet har dog stadig nogle andre kort på hånden, og et af dem kommer fra et antistof-samarbejde med Genmab om Parkinsons. Det samarbejde har nemlig kastet en masse erfaringer af sig, og dem vil man nu benytte til Alzheimers også.

Det skriver Berlingske.

Man vil med antistoffer forsøge at opbremse ophobningen af et bestemt protein i hjernen, som man mener er årsagen til udviklingen af Alzheimers sygdom. Og Lundbeck er nu så langt fremme i udviklingen, at tests på mennesker, begynder at nærme sig.

”Det er et stort skifte at gå fra at arbejde med kemisk lægemiddelproduktion til antistoffer, men vi er hele tiden drevet af at blive bedre til at udvikle lægemidler inden for de sygdomme, som vi fokuserer på,” siger forskningsdirektør Kim Andersen.

Alzheimers er et notorisk svært sygdomsområde at bevæge sig på – et studie fra 2014 viste at kun et middel var kommet igennem nåleøjet fra 2002 til 2012, mens 224 andre midler var floppet. Det lader Kim Andersen dog ikke til at lade sig slå ud af – han mener, at man potentielt står overfor en række store gennembrud, fordi man ser et skifte i Alzheimers-forskningen. 

 Genmab og Lundbeck-samarbejde rykker frem

 Lundbeck kikser fase 3-studie med Alzheimers-middel

 Lundbeck-rival får succes med hårdt prøvet depressionsmiddel 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier