MedWatch

Lundbeck-rival får succes med hårdt prøvet depressionsmiddel

Lundbecks rival Alkermes melder om positive resultater fra forsøg med dets tidligere fejlede depressionsmiddel, en besked der får aktierne til at flyve i vejret.

Foto: Novartis/ PR

Depressionsmidlet ALKS 5461 fra irsk-baserede Alkermes har i denne uge taget en gevaldig drejning. Selskabet har torsdag offentliggjort en meddelelse om, at et fase 3-forsøg med midlet har påvist signifikante reduktioner i symptomerne hos patienter med depression, og som ikke blev hjulpet af gængs behandling. Det får aktierne til at stige voldsomt.

Det skriver Reuters.

Det er ellers ikke så længe siden, at billedet så helt modsat ud. Midlet har i to tidligere forsøg ikke kunnet nå de ønskede effektmål, hvilket fik markedet til at nedjustere forventningerne kraftigt. På baggrund af de nye studier regner Alkermes nu med at indlede snakke med de amerikanske sundhedsmyndigheder om de næste skridt på vejen til godkendelse.

I fase 3-forsøget, der inkluderede 407 patienter, viste midlet klar overlegenhed i forhold til placebo på de to højeste doser. Den mindre dosis viste dog ikke nogen signifikant ændring i forhold til patienterne, der blev doseret med placebo.

Efter den positive meddelelse er aktierne steget med 47 pct., og ligger nu på 67 dollars per aktie.

 Lundbeck-rival får stryg på børsen efter flop med antidepressiv

 Alkermes satser på MS-middel - klar med ansøgning om et par år

 FDA godkender kopi af Lundbecks skizofrenimiddel 

Mere fra MedWatch

Eli Lilly får forlomme til fedmehåb hos FDA

Med en fast track status får medicinalselskabet Eli Lilly sænket behandlingstiden for sin registreringsansøgning hos FDA af lægemiddelhåbet Tirzepatid til omtrent seks måneder fra de normale ca. 10 måneder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier