MedWatch

Ugebrev: Lundbeck-aktien kan fortsætte med at stige

Nye resultater fra et Lundbeck-studie på Alzheimers, samt et mindre fokus på det europæiske marked skaber en positiv forventning til Lundbeck, og derfor regner Økonomisk Ugebrev Formue med, at selskabets aktie vil stige markanti det kommende år.

Foto: Lundbeck, PR

Aktien i Lundbeck kan fortsætte med at stige resten af året, og om et år ses aktien ligge i 400 kr. mod en slutkurs fredag på 238,10 kr.

Det skriver Økonomisk Ugebrev Formue.

Der ventes blandt andet resultater fra det 2500 patienter store Alzheimers-studie med Idalopirdine i første kvartal 2017.

"Positive resultater herfra vil potentielt være ekstremt værdiskabende for Lundbeck, men det skal understreges, at Alzheimers har været og fortsat er en af de vanskeligste nødder at knække for forskerne i verden," skriver ugebrevet.

Lundbeck opjusterede efter første kvartal, og ugebrevet venter ikke flere opjusteringer i år.

Medicinalselskabet er fortsat en positiv langsigtet investeringscase.

"Vi venter et 2016-resultat efter skat lige underkanten af 1 mia. kr. Vi vurderer, at overskuddet efter skat vil stige til tæt ved 2 mia. kr. i 2017 - først og fremmest drevet af forbedrede indtjeningsmarginer samt en aftagende generisk-erodering af de ældre lægemidler," skønner ugebrevet, der fremhæver, at det er særligt positivt, at Lundbeck ikke længere er så stærkt eksponeret mod det europæiske marked, som er notorisk vanskeligt og mere omkostningstungt at operere på.

P/E er 50

Lundbeck-aktien handles ifølge ugebrevets oplysninger ved den nuværende kurs til en markedsværdi på cirka 50 mia. kr., hvilket modsvarer en 2016 P/E på 50 og en 2017 P/E på 25.

Men der er mere i aktien.

"Vi vurderer, at Lundbeck-aktien vil kunne fortsætte med at stige året ud drevet af fortsat omsætningsvækst og yderligere effektiviseringer på udgiftssiden," konkluderer ugebrevet, der understreger, at mere kortsigtede/risikoaverse investorer skal være opmærksomme på, at alzheimersdata for Idalopirdine ventes i løbet af første halvår 2017, og dette udviklingsprogram er forbundet med høj risiko.

"En betydelig del af værdien i Lundbecks pipeline er bundet op på dette program," understreger ugebrevet.

 Lundbeck-selskab overvejer salg

 Novo og Lundbeck skyder tocifret millionbeløb i dansk biotekfirma 

 Lundbeck: Kun selvforståelsen gavnes af C20-medlemskab 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier