MedWatch

Lundbeck-selskab overvejer salg

Det britiske biotekselskab Ziarco, der tæller Lundbeckfond Ventures blandt sine investorer, overvejer nu et salg, der kan løbe op i milliardklassen efter, at der er udtrykt interesse fra potentielle købere.

Foto: Colourbox

Lundbeckfond Ventures kan være på vej mod et tidligere exit i firmaet Ziarco, end fonden havde forventet. Det britiske biotekselskab, som fonden er investor i, overvejer således ifølge Bloomberg News et salg af virksomheden.

Ziarco skulle ifølge kilder tæt på processen arbejde med den finansielle rådgivningsvirksomhed Rothschild & Co. på processen, der kan begynde, så snart som i de kommende uger. Salget kunne indbringe mere end 1 mia. dollars, hvor en del af det kommer fra en forskudsbetaling og resten gennem milepælsbetalinger og royalties.

Overvejelserne kommer efter, at selskabet i slutningen af maj kunne fremvise positive data fra et fase 2a-studie med lægemiddelkandidaten ZPL-389 til behandling af moderat til svær atopisk dermatitis, som viste, at lægemidlet var sikkert, veltolereret og havde en signifikant effekt.

Og der har angiveligt været udtrykt interesse for det aktiv fra potentielle købere. Selskabet udtrykte ellers i slutningen af maj interesse for en serie C-finansieringsrunde senere på året for at sikre finansiering til at rykke det tabletbaserede lægemiddel videre i et fase 2b-studie.

Selskabet hentede tilbage i november 2012 en serie A-finansiering, der samlet indbragte 27 mio. dollars, mens Lundbeckfond Ventures kom med ombord i november 2014 i forbindelse med serie B-finansieringen på 33,1 mio. dollars. Og den danske investor fortalte til MedWatch i slutningen af maj, at man var tilfreds med udviklingen.

"Vi er i den grad meget tilfredse med de stærke data fra Ziarco. Vi investerer altid i vores virksomheder med et længere sigte, som – når det er relevant – omfatter opfølgende investeringer. Det gælder også for Ziarco," sagde seniorpartner Johan Kördel fra Lundbeckfond Ventures dengang til MedWatch.

 Gode data og kapitaljagt hos Lundbeck-selskab

 Lundbeck-selskab henter tidl. Zealand-direktør 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier