Kina skærer to tredjedele af medicinpriser

I Kina fortsætter den hårde kurs mod høje medicinpriser, men selvom priserne sættes ned, får medicinalselskaberne andre fordele. Det er dog ikke alle, der vil være med.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox

De kinesiske sundhedsmyndigheder har meddelt, at de vil skære op til to tredjedel af prisen på tre medicinske præparater for at mindske sundhedsomkostningerne for de kinesiske patienter.

Det skriver Reuters.

Det drejer sig om hepatitis C-midlet Viread fra GlaxoSmithKline (GSK), som falder fra 1.500 yuan (ca. 1520 kr.) om måneden til 490 yuan (ca. 495 kr.). AstraZenecas lungekræftspille Iressa falder fra 15.000 yuan om måneden til 7.000 , mens et andet lungekræftsmiddel, Icotinib, der laves af Chinas Betta Pharmaceuticals sættes ned fra 12.000 yuan om måneden til 5.500 yuan.

Til gengæld kan de tre lægemiddelproducenter forvente at sælge lang større voluminer medicin til det kinesiske sundhedssystem.

De kinesiske myndigheder sagde allerede i marts, at de ville sætte prisen ned på visse mediciner, men satte ikke den gang navn på, hvilke det drejede sig om.

Britiske GSK, der har haft det svært med sit salg i Kina siden en bestikkelsessag i 2014 har udtalt, at de forventer, at de lavere priser vil stimulere et langt større salg af midlerne.

Nu hvor prisen reduceres, vil produkterne blive omfattet af det kinesiske tilskudssystem, så patienterne ikke selv har udgifter til lægemidlerne.

”Vi er stolte af, at Viread er blevet inkluderet i den kinesiske regerings bestræbelser på at tilføje innovative lægemidler til refusionsordningen,” har Herve Gisserot, der er direktør for GSK i Kina, udtalt.

Analytiker i Deutsche Bank, Jack Hu, har sagt, at andre medicinalselskaber som Celgene og Roche har trukket sig fra prisforhandlingerne med den kinesiske regering med deres kræftmidler, Revlimid og Tarceva, hvilket kunne tyde på, at prisreduktionen har været for store, selvom der er udsigt til salg af mere medicin.

De høje medicinpriser er et stort stridspunkt i Kina, hvor der ikke er meget statslig sygesikring, hvilket betyder, at det har store udgifter for patienterne selv og deres familier, når de skal have lægemidler til behandling af kroniske sygdomme.

Kinas hårde kurs for at sænke medicinpriserne er en udfordring for medicinalselskaberne, der gerne vil have en bid af verdens andet største medcinmarked.

Kina kigger medicinalproducenter efter i sømmene

Kina signalerer prisfald på kræftmedicin

Kina vil accelerere egen lægemiddelindustri 

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også