MedWatch

Opstartsfirma satser på stamcellebehandling til diabetes

Et britisk opstartsfirma forsøger at udvikle en stamcellebehandling til type 1-diabetes, der via transplantering kan vise sig som en særdeles effektiv behandling.

Foto: Colourbox

Johnson & Johnson satser på det. Novo Nordisk satser på det. At udvikle en stamcellebehandling til diabetes. Og nu vil et helt nyt, britisk opstartsfirma også give sig i kast med det.

Selskabet Islexa er således ifølge FierceBiotech blevet etableret af The Cell and Gene Therapy Catapult (CGT) og University of Aberdeen med det formål at udvikle en stamcellebehandling til type 1-diabetes.

Omdrejningspunktet er en teknologi, der potentielt kan sikre, at langt flere patienter med type 1-diabetes kan få transplanteret de såkaldte langerhanske øer, (opkaldt efter den tyske forsker Paul Langerhans), som er de områder i bugspytkirtlen, der indeholder de insulinproducerende celler.

Storbritannien udfører for nuværende omkring 50 af disse transplantationer om året. Antallet er begrænset af mangel på donerede "øer" og risikoen for komplikationer forbundet med proceduren og den langvarige brug af immunosuppressive midler, det kræver. Men det kan Islexas fremgangsmåde potentielt ændre.

Selskabet er dog for nuværende to-tre år fra at kunne teste teknologien i mennesker.

Rebien: Jeg var måske lidt naiv

J&J satser på stamceller til diabeteskur

Stamceller centrale i Novos jagt på den hellige gral

Insulin-gennembrud åbner op for ny diabetesbehandling

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier