MedWatch

Toplinje og Brintellix-salget vokser hos Takeda

Japanske Takeda kommer ud af året med voksende toplinje, og så stiger salget af det antidepressive middel, Brintellix, som selskabet har udviklet sammen med Lundbeck, også.

Foto: Takeda/ PR

Den japanske medicinalkoncern Takeda, er kommet ud af regnskabsåret 2015/2016 med en pæn fremgang på både top og bundlinje. Der var fremgang af salg på en række af selskabets hovedaktiver, blandt andet kræftmidler og ikke mindst antidepressivet Brintellix, som er udviklet i samarbejde med danske Lundbeck.

I alt har selskabet leveret en omsætning på 1807,4 mia. yen (108,5 mia. yen), hvilket er en fremgang på 1,7 pct. i forhold til de 1777,8 mia. yen, som Takeda kunne hive hjem i hele 2014. Hvor 2014 bød på et underskud på 143 mia. yen, så kan koncernen denne gang melde om et overskud på 83,5 mia. yen. Driftsresultatet voksede til et overskud på 130,8 mia. yen (7,9 mia. kr.) mod et underskud på 129,3 mia. yen (7,8 mia. kr.) i regnskabsåret 2015/16.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier