Lundbeck-optakt: Meget stærke kvartalsresultater i vente

Når Lundbeck onsdag morgen fremlægger regnskab for første kvartal, bliver det med stærke resultater, lyder vurderingen fra det norske finanshus DNB. Udviklingen skyldes blandt andet mindre kopikonkurrence, højere priser og topchef Kåre Schultz' spareprogram.
Foto: Lundbeck, PR
Foto: Lundbeck, PR
AF RITZAU FINANS

Der er lagt i kakkelovnen til stærke resultater fra medicinalselskabet Lundbeck, når der onsdag morgen præsenteres tal for første kvartal.

Mindre konkurrence fra kopiprodukter, højere priser og fortsat tiltagende effekter fra det massive besparelsesprogram, som topchef Kåre Schultz satte gang i sidste år, ventes at være de største bidragsydere.

Sådan lyder vurderingen fra det norske finanshus DNB, der frem mod regnskabet fastholder anbefalingen "køb" af Lundbeck med et tilhørende kursmål på 260 kr.

"Vi ligger cirka 4,4 pct. over konsensus på toplinjen og cirka 6,3 pct. over på EBIT. Vi venter fokus på besparelsesprogrammets fremskridt. Vi ligger et pænt stykke over konsensus for hele året - primært på grund af Rexulti - og venter løftede forventninger i løbet af året," skriver analytikerne Rune Majlund Dahl og Jesper Ingildsen i et analysenotat.

Skæver man til konsensus blandt analytikerne ifølge estimater indsamlet af Ritzau Estimates, peger det på en omsætning på 3694 mio. kr. i første kvartal mod 3563 mio. kr. i den tilsvarende periode sidste år, mens driftsresultatet (EBIT) ventes at vokse til et overskud på 283 mio. kr. fra et underskud på 32 mio. kr. i første kvartal 2015.

DNB venter en omsætning på 3741 mio. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 286 mio. kr. Ifølge den norske banks estimater er konsensus 3582 mio. kr. på toplinjen og 269 mio. kr. på driften.

Sabril og Xenazine giver flere salgskroner

DNB-analytikerne peger blandt andet på epilepsimidlet Sabril og Xenazine, der bruges til behandling af blandt andet Tourettes syndrom og Huntingtons sygdom, som store bidragsydere til den voksende omsætning i første kvartal.

"Lundbeck har taget betydelige prisløft i USA for Sabril og Xenazine forud for patentudløbene, og Xenazine har skullet kæmpe med mindre generisk konkurrence i første kvartal, end vi havde ventet," skriver Rune Majlund Dahl og Jesper Ingildsen.

De spår desuden en mulighed for forøgede positive effekter fra besparelsesprogrammet, men selv uden det ventes der en forbedring af indtjeningsmarginerne. Også antidepressivet Rexulti ses som en mulig "skjult diamant" for Lundbeck.

Blandt andet derfor venter DNB-analytikerne også, at forventningerne til hele 2016 vil blive løftet i løbet af regnskabsåret.

"For hele regnskabsåret estimerer vi en omsætning på 14,7 mia. kr. og et driftsresultat (EBIT) på 1,25 mia. kr. - klart over konsensus og Lundbecks forventninger om 13,8-14,2 mia. kr. i omsætning og 1,0-1,2 mia. kr. i EBIT. Vi tror, at selskabet kan løfte sine forventninger, når det føler sig sikker på fremgangen i Rexulti-salget eller i relation til fordelene fra besparelsesprogrammet," skriver de.

Konsensus blandt de analytikerne, som Ritzau Estimates har talt med inden regnskabet for første kvartal, peger på en omsætning på 14,3 mia. kr. i hele 2016 samt et driftsresultat (EBIT) på 1,13 mia. kr.

Lundbeck præsenterer sit regnskab for første kvartal onsdag morgen. I mandagens handel steg aktien med 6,1 pct. til 231,70 kr.

Stærke forventninger til Rexulti og Brintellix

Også hos Sydbank venter man, at forventningerne til hele 2016 vil blive fastholdt i forbindelse med regnskabet for første kvartal, men opjusteret senere på året. Og også her er en god del af forventningerne bundet op på et bedre end ventet salg af Rexulti og Brintellix, men også de nyere neurologiske midler Northera og Onfi.

Tirsdag har Lundbecks japanske partner, Takeda Pharmaceuticals, i sit årsregnskab for 2015/16 berettet om flot fremgang i salget af midler relateret til centralnervesystemet, herunder også Brintellix, og det kan betyde flere salgskroner i kassen hos Lundbeck, der har udviklet midlet.

"Selv om salget af Brintellix har skuffet en anelse i forhold til konsensus de seneste kvartaler, vinder Brintellix fortsat markedsandele i segmentet for brandede depressionsmidler. Vi estimerer et salg af Brintellix på 141 mio. kr. i USA. Vi venter, at udrulningen af Brintellix i Europa og på ’Internationale markeder’ bidrager til et samlet salg af Brintellix på 236 mio. kr. i første kvartal," skriver Søren Løntoft Hansen, der er senioranalytiker hos Sydbank, i et forskræp til regnskabet.

"Rexulti til behandling af svær depression og skizofreni blev lanceret i USA i august 2015. Receptdata indikerer umiddelbart en stærk start for Rexulti i USA. Vi ser et salg på 100 mio. kr. i kvartalet," fortsætter han.

Samlet set venter de analytikere, som Ritzau Estimates har talt med inden regnskabet, at Lundbeck har hentet en omsætning på 432 mio. kr. fra Xenazine i første kvartal, mens Sabril ventes at have solgt for 275 mio. kr., Brintellix ventes at have bidraget med 234 mio. kr., og Rexulti ses have nået et salg på 91 mio. kr.

På bundlinjen venter analytikerne, at sidste års underskud bliver vendt til et plus på henholdsvis 258 mio. kr. før skat og 166 mio. kr. efter skat.

Lundbeck præsenterer sit regnskab for første kvartal onsdag morgen før markedets åbning.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også