Her er Pfizers indkøbsseddel

Allergan har allerede meldt om den første milliardhandel i kølvandet på den aflyste megafusion med Pfizer. Men hvad gør den amerikanske mastodont?
Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan
Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Det er ikke usædvanligt, at de to parter efter et forlist forhold bevæger sig videre i forskellig hastighed. Sådan ser det også ud til at være i tilfældet med amerikanske Pfizer og irske Allergan, der i begyndelsen af april følte sig nødsaget til at aflyse verdenshistoriens største medicinalhandel, der ville have fusioneret de to selskaber.

Ændrede skatteregler kom i vejen, og Allergan er allerede i fuld gang med at komme sig oven på bruddet. Allergan har således indgået en licensaftale med britiske Heptares Therapeutics på området for behandling af neurologiske sygdomme. En handel, der kan ende med at have en værdi på 3,3 mia. dollars eller 21,6 mia. kr.

Alt imens har den hidtil eneste reaktion fra Pfizer været, at man vil se nærmere på mulighederne for en opsplitning af selskabet i én del med de "innovative" produkter og én del med de "modne" produkter inden udgangen af 2016. Noget, som man allerede beskæftigede sig med før Allergan-handlen kom på bordet.

Men det er stadig ifølge BioSpace de flestes opfattelse, at Pfizer vil komme på banen med et stort opkøb, der skal erstatte den 160 mia. dollars store overtagelse af Allergan. Og mediet har en række bud på, hvad der er i sigtekornet hos Pfizer. Og en række af dem ligger ligesom Allergan i det europæiske.

Et af dem er irske Shire, på trods af at dette selskab selv har foretaget en betragtelig overtagelse for nyligt med det 32 mia. dollars store opkøb af Baxalta. Pfizers tidligere opkøbsmål AstraZeneca er også i spil, ligesom GlaxoSmithKline også skulle være det. De to selskaber er dog umiddelbart særdeles vanskelige mål, eftersom den engelske premierminister tidligere har stillet sig kraftigt på bagbenene i forhold til en amerikansk overtagelse af de britiske medicinalselskaber.

Andre mål kunne i stedet være det kriseramte, canadiske selskab Valeant, eller de amerikanske selskaber Biogen, AbbVie, Celgene eller Bristol-Myers Squibb, der alle ville være lidt mindre handler end de europæiske.

 Pfizer-direktører får millionbonus trods fejlet megahandel

 Efter Pfizer-fadæse: Allergan indgår tocifret milliardaftale

 Pfizer dropper verdenshistoriens største medicinalhandel

 Hvad gør Pfizer og Allergan uden hinanden? 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også