MedWatch

Ugebrev: Bioportos forventninger er for rosenrøde

BioPortos forventninger til salget af selskabets NGAL-test, når den efter alt at dømme får en amerikansk godkendelse inden for de næste par måneder, er alt for optimistiske, vurderer Økonomisk Ugebrev.

Foto: PR

Økonomisk Ugebrev Formue vurderer fortsat, at Bioportos NGAL-test uden større problemer vil opnå amerikansk godkendelse i løbet af de kommende måneder, men ugebrevet er til gengæld stærkt skeptiske over for de relativt rosenrøde forventninger, som biotekselskabet har til det efterfølgende salg i 2016.

Det skriver ugebrevet.

"Efter vores opfattelse er salget af The NGAL Test på de markeder, hvor testen allerede er godkendt, fortsat en massiv skuffelse trods nu en årrække på markedet, konstaterer ugebrevet, der derfor mener, at man som investor bør have for øje, at det ikke bliver en nem opgave for Bioporto at drive salget af The NGAL Test i USA i gang."

Realistiske forventninger?

På et eller andet tidspunkt skal man også ind og se på, om ledelsen udstikker realistiske finansielle forventninger.

"De seneste år har budt på en række nedjusteringer hen over året, og der er derfor grund til at være skeptisk i forhold til, om Bioporto virkelig kan levere en omsætningsfremgang på 32-47 pct. i 2016, når man ikke har kunnet leve op til forventningerne de foregående år, skriver ugebrevet, der dog fremhæver, at likviditetsmæssigt er Bioporto fortsat "rimeligt fornuftigt stillet."

Ugebrevet vurderer, at man har kapital i hvert fald til de næste to års drift.

Spekulativ mulighed

Der er en spekulativ mulighed i at positionere sig i aktien nu med henblik på frasalg igen, når The NGAL Test-godkendelsen i USA er i hus, men det er kun for den risikovillige investor, understreger ugebrevet.

"Så man skal være opmærksom på, at aktien meget hurtigt kan komme under pres, når/hvis The NGAL Test-godkendelsen i USA kommer, vurderer ugebrevet, der for den langsigtede investor (12 måneder) mener, at aktien på det nuværende kursleje, som modsvarer en børsværdi på cirka 600 mio. kr., er for farlig, da ugebrevet ser betydelig risiko for, at omsætningen igen vil skuffe."

"Vi mener, at det nu er op til Bioporto at bevise, at man over den kommende tid kan levere som lovet på The NGAL Test-salget. Vi stiller os stærkt tvivlende herfor, konkluderer ugebrevet, der mener, at et grundlæggende problem fortsat er, hvor stærk patentbeskyttelsen omkring The NGAL Test reelt er."

Sælg

Ugebrevet anbefaler nu "sælg" af Bioporto-aktien og sætter kursmålet til 1,95-2,05 kr. på et års sigt, men fremhæver, at der for risikovillige investorer kan ligge en gevinst gemt ved at positionere sig i aktien nu og frasælge i forbindelse med den ventede godkendelse af The NGAL Test i USA.

Bioporto-aktien lukkede fredag i 4,54 kr.

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier