MedWatch

Stor udvidelse hos Biogen i Hillerød

Biotekvirksomheden Biogen har indviet nye produktionsfaciliteter i Hillerød, hvor der nu skal produceres endnu flere biologiske lægemidler til hele verden.

Foto: Biogen Idec Hillerød

Siden 2014 har den amerikanske biotekvirksomhed Biogen i Hillerød arbejdet på at udvide sin produktion af lægemidler til hele verden, bortset fra hjemlandet USA. Nu har virksomheden indviet nye produktionsfaciliteter i Hillerød, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Med udvidelsen kan Biogen producere flere biologiske lægemidler på samme tid, blandt andet Tysabri til behandling af multipel sklerose og Benepali til behandling af leddegigt.

Investeringen er på 130 millioner US dollars svarende til 880 millioner kroner.

Med til indvielsen var bl. a. sundhedsminister Sophie Løhde (V).

"Medicinalindustrien har stor betydning for Danmark. Rigtig mange danskere arbejder i industrien, der skaber nye arbejdspladser og vækst herhjemme, og lægemidler er i dag en af vores vigtigste eksportvarer," sagde Sophie Løhde ifølge avisen.

Biogen i Danmark ramt af massefyring

Blockbuster er Biogens vækstmotor

85 nye job i Biogen

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier