MedWatch

Novo polstrer pengetanken

Novo A/S har haft et stærkt 2015, og de mange milliarder på bundlinjen polstrer pengentanken. Bestyrelsesformand Sten Scheibye forventer dog at bruge store lunser i år, mens han fortsat leder efter sin nye topchef.

Sten Scheibye, afgående bestyrelsesformand i Novo Nordisk

Det er bestemt gode tider i Novo A/S. Stort set alle nøgletal er kun gået i den rigtige retning for Novo Nordisk Fondens investeringsarm i 2015.

Ifølge Børsen er formuen steget med mere end 100 mia. kr., idet værdien af Novos aktiver steg med 48 pct. til 377 mia. kr. Egenkapitalen stiger med 10,1 mia. kr. til 62,95 mia. kr., og årets resultat er steget med 1388 mio. kr. til 14,85 mia. kr. Bundlinjen kommer som følge af resultat fra datterselskaber på 4,97 mia. kr. – en stigning på 2,07 mia. kr. – og resultat fra associerede selskaber på 5,71 mia. kr. – en stigning på 3,58 mia. kr. – mens indtægter fra life science-investeringer dog er faldet med 902 mio. kr. til 8,96 mia. kr.

Samlet set fortsætter pengene dog med at strømme ind i Novo A/S, og det øger kravet til investeringer – især de helt store af slagsen. Novo har i årets første måneder foretaget to milliardhandler, men ifølge Sten Scheibye skal der komme flere. Og det kommer også til at sætte sit præg på valget af den person, der skal efterfølge Eivind Kolding som ny topchef. Kolding blev fyret i februar.

“I den ledelsesopgave, der er lige nu, er det business as usual, for det er de samme parametre, vi spiller på. Det bliver større tal, og en aktivitet, der er specielt på large investment, vil blive markant større. Personen skal tegne billedet af de selskaber, som vi gerne vil have til at være en del af familien om ti-15 år, og målrettet gå efter at få de familier eller kapitalfonde, som ejer dem i dag, overbevist om, at Novo er en bedre, langsigtet ejer,” siger Sten Scheibye til Børsen.

Det fremmeste fokus vil dog fortsat være på life science, hvorfor den nye topchef skal have et vist kendskab til denne branche, ligesom finansiel forståelse er essentielt. Sten Scheibye forventer, at den nye topchef kan sætte sig i direktørstolen i Tuborg Havn inden for seks-syv måneder.

Novo-fond fordobler støtte til forskning og gode formål

Novo klar med 750 mio til nye biotekfonde

Novo Seeds opruster

Novo A/S foretager ny milliardhandel

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier