MedWatch

Novo klar med 750 mio til nye biotekfonde

Novo A/S er klar med 750 mio. kr., som skal lokke flere investorer til regionen for at satse på skandinavisk biotek. En ny venturefond kan være på trapperne allerede i år.

Foto: Colourbox

En økonomisk håndsrækning på 750 mio. kr. skal få flere danske og udenlandske investorer til at få øjnene op for skandinavisk biotek. Det er håbet for Novo Nordisk Fondens investeringsarm Novo A/S, lyder det i Dagbladet Børsen.

Målet er ifølge avisen flere nye venturefonde, og den første kan være på trapperne allerede i år.

Investeringsdirektør i Novo Seeds, Søren Møller, fortæller, at de 750 mio. kr. skal bruges over de næste fire år til investering i venturefonde - og helst skabe nye fonde, der kan skærpe konkurrencen om de spæde biotekselskaber.

Med pengene håber Søren Møller, at pensionskasserne får mod på at investere i biotek igen, ligesom det også skal gøre det lettere at tiltrække udenlandske investorer.

"Vi kigger aktivt på en hel del projekter. Når vi skal vurdere, hvilke vi går ind i, så går vi tilbage til det overordnede formål om at katalysere en generation af venturefonde med strategisk påvirkning af det bioteknologiske økosystem i Skandinavien," siger Søren Møller til Børsen.

Mere fra MedWatch

Branche og politikere øjner massiv lovpakke: "Det bliver virkelig vigtigt"

En omfattende revision af EU’s industripolitik for farma er under opsejling i Bruxelles. I Danmark følger Leo Pharma og Lundbeck allerede slagets gang – tidligere politiske forhandlere forudser dog allerede et potentielt svært forløb. Området lyder meget teknisk, men det kommer til at blive en meget politisk kamp, siger europaparlamentariker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier