MedWatch

Novo klar med 750 mio til nye biotekfonde

Novo A/S er klar med 750 mio. kr., som skal lokke flere investorer til regionen for at satse på skandinavisk biotek. En ny venturefond kan være på trapperne allerede i år.

Foto: Colourbox

En økonomisk håndsrækning på 750 mio. kr. skal få flere danske og udenlandske investorer til at få øjnene op for skandinavisk biotek. Det er håbet for Novo Nordisk Fondens investeringsarm Novo A/S, lyder det i Dagbladet Børsen.

Målet er ifølge avisen flere nye venturefonde, og den første kan være på trapperne allerede i år.

Investeringsdirektør i Novo Seeds, Søren Møller, fortæller, at de 750 mio. kr. skal bruges over de næste fire år til investering i venturefonde - og helst skabe nye fonde, der kan skærpe konkurrencen om de spæde biotekselskaber.

Med pengene håber Søren Møller, at pensionskasserne får mod på at investere i biotek igen, ligesom det også skal gøre det lettere at tiltrække udenlandske investorer.

"Vi kigger aktivt på en hel del projekter. Når vi skal vurdere, hvilke vi går ind i, så går vi tilbage til det overordnede formål om at katalysere en generation af venturefonde med strategisk påvirkning af det bioteknologiske økosystem i Skandinavien," siger Søren Møller til Børsen.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier