MedWatch

Fælles nordiske udbud er en mulighed

Som led i samtalerne i et nordisk lægemiddelforum er samarbejdet om lægemidler på tværs af de nordiske lande blevet større. Det rummer interessante perspektiver, blandt andet fælles udbud, siger direktøren for Amgros.

Foto: Amgros

Fælles nordiske udbud kan være på vej til Danmark og dets nabolande. Det mener direktøren for Amgros, Flemming Sonne, i hvert fald. Han har siden sommeren 2015 været leder af Nordisk Lægemiddelforum, som har intensiveret samarbejdet om lægemidler mellem Danmark, Sverige, Norge og Island. Det skriver Dagens Pharma.

Forummet, hvor direktøren for Amgros, Flemming Sonne, er formand, har sammen fokuseret samarbejdet på tre forskellige områder: Indkøb af dyre hospitalslægemidler, forsyningssikkerhed og et fælles nordisk varslingssystem for nye behandlinger. Det er stadig usikkert hvilke konkrete initiativer, som kommer ud af det, men Flemming Sonne mener, at det vil være oplagt at kigge på mulighederne for fælles nordiske udbud.

”På lidt længere bane er det oplagt at undersøge muligheden for at gennemføre fælles nordiske udbud, og i håbet om at skabe bedre forsyningssikkerhed kunne det også være interessant med fælles lægemiddelleverancer til de nordiske lande. Men det tager tid at blive enige, og der er både forskellige lovgivninger og kulturer, vi skal tage hensyn til,” siger Flemming Sonne.

Han fortæller også, at det i princippet ville være muligt for Amgros at håndtere et nordisk udbud med den nuværende struktur, som organisationen har, men at der også er andre hensyn at tage. Blandt er det ikke klart endnu, om alle landene ønsker den model, om det er juridisk holdbart, og om hvorvidt medicinalselskaberne vil være villige til at gå med til sådan en indkøbsform.

Amgros dropper risikodeling

Amgros henter tocifret rabatsats på lægemidler

Sundhedsministre vil kortlægge medicinområdet i Norden

Forsiden lige nu

William Demant lander rekordstor omsætning og indtjening

Høreapparatskoncernen William Demant Holding kommer ud af 2017 med tocifret omsætningsvækst og vækst på bundlinjen. Topproduktet Oticon Opn leverer fortsat, men også koncernens kirurgiske division har klaret sig flot. Selskabet indfrier forventningerne og venter et endnu bedre 2018.

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier