MedWatch

Memo fra chefen: Vi går ikke konkurs

Den canadiske medicinalkoncern Valeant er i så store problemer, at en nogle ansatte frygter konkurs. Chefen forsikrer om det modsatte.

Foto: AP/Polfoto/Arkiv

Valeants topchef Michael Pearson har måttet forsikre sine medarbejdere om, at selskabet ikke er på vej mod en konkurs. Han har således ifølge Bloomberg News skrevet et memo til medarbejderne, hvori han blandt andet skriver, at "jeg kan forsikre jer, at det er vi ikke".

Trækket kommer oven på en særdeles tumultarisk uge for selskabet. I tirsdags dykkede aktien med hele 51 pct. i kølvandet på et skuffende regnskab, der blev fulgt op af 600 mio. dollars store slåfejl i investerkonferencen.

Samtidig meddelte selskabet også, at man risikerede at bryde nogle af sine gældsforpligtelser, hvis ikke man kunne nå at indsende sin årsrapport i tide, hvilket var en reel risiko. Valeant har en gæld på den forkerte side af 30 mia. dollars.

"Det vil tage tid at genskabe offentlighedens tillid, og jeg vil gerne undskylde direkte til hver enkelt af jer for de distraktioner denne intense kontrol er årsag til. I skal vide, at jeg arbejder så hårdt, som jeg kan, for at vende tingene rundt, og jeg tror på, at det vil lykkes os," skriver topchefen ifølge Bloomberg News i notatet.

Valeant-aktien er faldet 89 pct. siden dets højdepunkt i begyndelsen af august sidste år.

En tastefejl på 600 mio dollars skaber tvivl hos Valeant-aktionærer

S&P overvejer at barbere rating af Valeant

Valeant skuffer og nedjusterer

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier