MedWatch

S&P overvejer at barbere rating af Valeant

Den canadiske medicinalgigant Valeant risikerer at få sænket sin rating.

Foto: /ritzau/AP/Ryan Remiorz

Ratingbureauet Standard & Poor's, S&P, vil muligvis sænke sin vurdering af det canadiske medicinalselskab Valeant, skriver Bloomberg News.

På grund af tidligere forsinkelser i den årlige rapportering til det amerikanske børstilsyn, the Securities and Exchange Commission (SEC), vurderer S&P, at Valeant givetvis også vil overtræde aftalerne om rapportering denne måned.

S&P vurderer desuden, at selskabets reviderede forventninger, der omfatter skøn for omsætning og driftsresultatet (EBITDA), som er lavere end forventet af markedet, vil resultere i en højere gæld end ventet og medføre større usikkerhed om resultatudviklingen.

Hug for regnskab

Valeant, der blandt andet er noteret på Wall Street, var i tirsdagens handel i voldsom modgang på aktiemarkedet oven på den store nedjustering af forventningerne til 2016.

Aktien faldt tirsdag med 51,5 pct. til 33,51 dollar, men har dog stoppet blødning onsdag. Aktiehuggene kommer efter et regnskab, der ud over nedjusteringen viser et overskud per aktie for fjerde kvartal på 2,50 dollar mod ventede 2,62 dollar, ifølge data indsamlet af Bloomberg.

I regnskabet skriver Valeant, at det endnu ikke har lagt de udfordringer bag sig, som selskabet har stået over for i de seneste måneder.

Ramt af skandale

Valeant kom sidste år i pressens og investorernes søgelys på grund af sit samarbejde med internetapoteket Philidor, der blandt andet blev beskyldt for at have ændret koder på nogle recepter, så det så ud som om, at læger og patienter ønskede Valeants lægemidler, frem for billigere kopimedicin.

Valeant har afvist, at det har gjort noget forkert i samarbejdet med Philidor, men nedsatte efterfølgende en regnskabskomité for at se på sagen. Undersøgelsen førte i februar til justeringer af regnskabstal for 2014 og 2015.

For 2016 sænker Valeant forventningerne til et justeret resultat per aktie på 9,50-10,50 dollar samt en omsætning på 11-11,2 mia. dollar. Tidligere forudså medicinalkoncernen ifølge Bloomberg News en omsætning på 12,5-12,7 mia. dollar samt et resultat på 13,25-13,75 dollar per aktie.

Onsdag stiger aktien med 2,2 pct. til 34,24 dollar i den tidlige handel i New York.

 

/ritzau/FINANS

 

En tastefejl på 600 mio dollars skaber tvivl hos Valeant-aktionærer

Valeant skuffer og nedjusterer

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier