MedWatch

Lilly ændrer i målene for Alzheimer-forsøg

På grund af ny videnskabelig viden ændrer Eli Lilly nu på målene for et stort fase 3-forsøg mod Alzheimers sygdom.

Foto: Colourbox

Ind i mellem bliver man klogere, og det er grunden til, at amerikanske Eli Lilly nu rykker rundt på målene for et stort fase 3-forsøg, som selskabet har i gang, skriver FierceBiotech.

Fase 3-forsøget, Expedition3, tester stoffet solanezumab i cirka 2100 patienter med tidlig mild Alzheimers sygdom. Forsøget var først designet sådan, at der var to primære mål, nemlig både kognitiv og fysisk funktion hos patienterne, men Lilly ændrer nu forsøget til kun at have kognitiv funktion hos patienterne som det primære mål og fysisk funktion som det sekundære.

Det skyldes ifølge en meddelelse fra selskabet, at der er dukket nye videnskabelige beviser op for, at kognitiv tilbagegang går forud for fysisk tilbagegang hos patienter med Alzheimers sygdom.

Ændringen i målene betyder ikke noget for det igangværende forsøg, som forventes afsluttet i fjerde kvartal i år.

Expedition3 er Eli Lillys tredje forsøg på at få godkendt solanezumab, der er en antistofbehandling, mod Alzheimers sygdom. Stoffet har tidligere fejlet i forhold til at vise bedre effekt end placebo i et par fase 3-forsøg, når det gjaldt forbedring af kognitive og fysiske evner hos Alzheimer-patienter. En nærmere granskning af data viste dog, at stoffet har effekt mod tidlig mild Alzheimers, og det er altså det, Eli Lilly forsøger at fastslå nu med Expedition3-forsøget.

Drama om Eli Lilly-forskning spidser til med retssag

Lillys Alzheimersforskning forstyrret af universitetsdrama

Lillys Alzheimer-middel viser fordele ved tidlig brug

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier