MedWatch

Allergan-direktører står til kæmpe gyldent håndtryk

Skulle det vise sig, at Allergans fem øverste direktører bliver overflødige i fusionen med Pfizer, kommer de ikke til at forlade selskabet tomhændede.

Foto: Colourbox

Det er ikke umiddelbart en dårlig forretning at blive overflødiggjort som medarbejder i fusionen mellem Pfizer og Allergan. I hvert fald ikke hvis man tilhører de fem øverst placerede hos Allergan.

Ifølge BioSpace.com har Allergan nemlig forhandlet en fratrædelsesordning hjem for de fem, der samlet indeholder farvelbonus på 300 mio. dollars, hvoraf de 86 mio. dollars er en skattebetaling, som Allergan står for. I alt en fratrædelsesordning til en værdi af 2 mia. kr., hvis de ikke får et nyt job hos Pfizer.

Det er allerede fastlagt, at adm. direktør hos Allergan, Brent Saunders, bliver præsident og driftsdirektør hos Pfizer, ligesom EVP Bill Meury står til at blive gruppedirektør med ansvar for global special- og forbrugermærker hos Pfizer.

Skulle det dog vise sig ikke at holde stik, kan Saunders gå derfra med cirka 140 mio. dollars. I stedet for selv at betale 20 pct. i skat af fratrædelsesordningen, har Allergan også indvilget i at betale den. Det samme gælder for Meury, der står til en fratrædelsesordning på 30 mio. dollars.

Bestyrelsesformand Paul Bisaro fik sidste år 19 mio. dollars i kompensation. Ifølge Bloomberg Business står han til en fratrædelsesordning på 80 mio. dollars – dog uden at få betalt punktafgifterne.

Robert Stewart, som er EVP for den generiske og globale forretning hos Allergan, er berettiget til et gyldent håndtryk på cirka 25 mio. dollars, og han er også berettiget til punktafgiftsrefusion.

Den sidste er Maria Hilado, der er EVP og finansdirektør. Hun står til at få en fratrædelsesbonus på 22 mio. dollars, og hun er også berettiget til at få sin afgift betalt af Allergan.

Novo-topchef kan sige farvel med rekordbonus

Kolding tager tocifret millionbeløb med sig

Kåres håndtryk langt mere gyldent end først antaget

Novo-direktør fratrådt med fed check i hånden

Viehbachers gyldne håndtryk mindre end forventet

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier