MedWatch

Kolding tager tocifret millionbeløb med sig

Eivind Kolding kan efter sin fyring fra chefposten i Novo A/S trøste sig med en solid farvelgave.

Foto: Mik Eskestad/POLFOTO/arkiv

Fredag måtte Eivind Kolding sige farvel til direktørstolen i Novo A/S. Her fyrede bestyrelsen den tidligere topchef i Maersk Line og Danske Bank efter kun kort tid i chefrollen hos den store pengetank.

Ikke desto mindre kan Kolding se frem til et ganske gyldent håndtryk. Til Berlingske oplyser bestyrelsesformand Sten Scheibye, at Eivind Kolding får et års opsigelse samt et års løn med ud af døren hos Novo A/S - det svarer til godt 20 mio. kr.

Det er dog, tilføjer avisen, et stykke lavere, end da Kolding blev fyret fra Danske Bank, hvor godtgørelsen lød på 23 mio. kr.

Efter afskedigelsen fredag udtalte Eivind Kolding til MedWatch, at han gerne havde fortsat:

"Det vil jeg ikke lægge skjul på. Naturligvis havde jeg gerne fortsat den gode udvikling, som Novo A/S er i, og stået i spidsen for den, men jeg er den første til at sige, at det er bestyrelsens afgørelse, hvor længe man er det, og det har jeg den fulde forståelse for:"

Kolding: Jeg ville gerne være fortsat

Formand efter fyring: Jeg har været glad for at have Eivind i de to år

Eivind Kolding fyret hos Novo

Novo A/S investerer stort i laboratorievirksomhed

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier