MedWatch

Novo-topchef kan sige farvel med rekordbonus

Når adm. direktør i Novo Nordisk, Lars Rebien Sørensen, siger farvel til diabeteskæmpen senest i 2019, kan han samtidig varme sig på en trecifret millionafskedsgave.

Foto: Novo Nordisk/PR

Hvis Lars Rebien Sørensen og Novo Nordisks bestyrelse i morgen bliver enige om, at den mangeårige topchef i den danske diabeteskæmpe kan trække sig tilbage og indlede en tilværelse som pensionist, bliver det med et gyldent håndtryk på mere end 100 millioner kroner.

Det viser beregninger af Novo-topchefens fratrædelsesvilkår, som Berlingske Business har foretaget.

Novo Nordisk oplyser, at topchefens fratrædelsesgodtgørelse falder, i takt med at han nærmer sig udløbet af sin kontrakt.

Derfor afhænger størrelsen af Lars Rebien Sørensens gyldne håndtryk af, hvornår hans kontrakt helt præcist løber ud i 2019 - og hvornår han forlader posten, som han allerede har bebudet, at han vil gøre.

Om topchefens kontrakt går til begyndelsen eller slutningen af 2019, ændrer dog ifølge Berlingske Business' beregninger ikke på, at han vil kunne score op mod 120 millioner kroner, den dag han bliver enig med bestyrelsen om at træde tilbage.

Nordisk har ikke ønsket at kommentere Berlingske Business' beregninger af Lars Rebien Sørensens fratrædelsesvilkår.

Det er endnu uvist, hvem der skal tage over for Lars Rebien Sørensen, som har været med til at sætte Novo Nordisk på verdenskortet over diabetesselskaber.

Kåre Schultz var af mange udset til at være det bedste bud på en afløser, men han valgte sidste år at smutte fra Novo og blive administrerende direktør hos Lundbeck.

Også Schultz fik et pænt gyldent håndtryk på vej ud af døren. Han modtog knap 73 millioner kroner.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier