MedWatch

GSK dropper canceraftale midt i fase 1

Britiske GlaxoSmithKline har valgt at bakke ud af en canceraftale med et amerikansk biotekselskab, der i øjeblikket er ved at teste den fælles lægemiddelkandidat i et fase 1-studie.

knap alarm tryk parat start stop
Foto: Colourbox

Det britiske medicinalselskab GlaxoSmithKline har efterladt det amerikanske biotekselskab Five Prime Therapeutics alene om at videreudvikle en lægemiddelkandidat mod den sjældne kræftsygdom mesotheliom, som er kræft i lungehinden.

Ifølge FierceBiotech har GSK valgt at bakke ud af aftalen lige midt i et fase 1-forsøg med FP-1039 mod mesotheliom. Beslutningen kommer efter, at GSK i januar også trak sig fra udviklingen af FP-1039 mod ikke-småcellet lungekræft (NSCLC) på grund af stigningen af immunterapier fra blandt andre Merck og Bristol-Myers Squibb.

FP-1039 er en arv efter opkøbet af Human Genome Sciences, som GSK erhvervede for 3 mia. dollars tilbage i 2012.

Hos Five Prime vil man selv fortsætte med udviklingen af FP-1039 mod mesotheliom, og man forventer at samarbejde med GSK om at færdiggøre indrulleringen af patienter til det fase 1b-studie, som man er i gang med.

Selv om GSK nu har valgt at tække sig fra samarbejdet med Five Prime, kan det amerikanske biotekselskab dog glæde sig over, at man stadig har en milliardaftale med Bristol-Myers Squibb, som man indgik i oktober sidste år.

BMS indgår milliardaftale med antistofselskab

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier