MedWatch

Storbritannien vil udnytte big pharma-exit til biotekrugekasser

Både myndigheder og big pharma-selskaber i Storbritannien arbejder på at omdanne tidligere forsknings-sites, der har huset blandt andre AstraZeneca og Pfizer, til rugekasser for blomstrende biotekselskaber.

Foto: Colourbox

"Life science opportunity zones". Det er, hvad George Freeman, den britiske minister for life science, sammen med big pharma forsøger at skabe ud af, hvad man ret beset kan kalde tomme bygninger.

For ifølge FierceBiotech prøver man nemlig at omdanne eksempelvis AstraZenecas tidligere forsknings-site i Alderley Park og Pfizer ditto i Sandwich til biotekrugekasser. Man har sammen med industrien sammensat en form for værktøjskasse, der skal hjælpe blomstrende biotekselskaber med omstillingen til og skabelsen af disse zoner.

"Tidligere farmaceutiske forskningssteder er en enorm mulighed for den biovidenskabelige sektor i Storbritannien i forhold til at give værdifulde knudepunkter for mindre virksomheder. Denne værktøjskasse vil være en fantastisk ressource til at hjælpe med at beskytte og dyrke disse eksisterende regionale klynger af ekspertise, og oprettelsen af 'life science opportunity zones" bør være en stærk løftestang for at sikre lokale investeringer og vækst," lyder det i en udtalelse fra ministeren.

London-borgmester vil lave 'mega' biotekfond

Storbritannien smider 200 mio i bedre medicinproduktion

Globale farma-direktører advarer mod ”Brexit”

Forsiden lige nu

Celgene indgår CNS-aftale til en potentiel værdi på 13,65 mia kr

Amerikanske Celgene har indgået et samarbejde med et biotekselskab om lægemidler mod proteiner involveret i sygdomme som Alzheimers og ALS. Det koster til at begynde med 900 mio. kr., men med fremtidige licens- og milepælsbetalinger kan værdien stige med adskillige milliarder.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier