MedWatch

Tre biotekvirksomheder i klemme i CRISPR-tvist

Den amerikanske patent- og varemærkestyrelse starter i dag med at se på, hvilke krav parterne kan gøre gældende, når de skal afgøre, hvem der ejer patentet på den såkaldte CRISPR-teknologi. Tre biotekselskaber står midt i striden.

Foto: Colourbox

Hvem ejer rettigheden til den hotte genediteringsteknik CRISPR?

Det skal den amerikanske patent- og varemærkestyrelse afgøre, og de indledende øvelser starter i dag.

Det skriver FierceBiotech.

I hver sit ringhjørne står henholdsvis Feng Zhang, professor ved the Broad Institute og Massachusetts Institute of Technology og Jennifer Doudna fra Berkely sammen med Emmanuelle Charpentier fra Umeå Universitet.

Doudna indsendte en patentansøgning på CRISPR-teknolgien, der virker som en saks, som kan gå ind og klippe en celles DNA-sekvens op og erstatte dele af den, seks måneder før Zhang. Sidstnævnte hævder imidlertid, at hans ansøgning dækker den egentlige teknik, mens Doudna’s ansøgning kun handlede om, hvordan man klipper DNA-tråde op i et reagensglas.

Midt i striden står tre biotekselskaber: Editas Medicine, CRISPR Therapeutics og Intellia Therapeutics. Editas har købt eksklusivt licens til Zhangs patent, mens CRISPR arbejder med Charpentier, og Jennifer Doudna var med til at stifte Intellia.

Alle tre selskaber arbejder med CRISPR-teknikken i projekter rettet mod sjældne sygdomme, og har selskaberne allieret sig med en af taberne, kan det komme til at koste dyrt.

 Tilladelse til at genmanipulere fostre

 Domstol indleder undersøgelse af patenttvist om genteknologi

 Genteknologi-selskab gør klar til børsnotering 

Mere fra MedWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier