MedWatch

Tilladelse til at genmanipulere fostre

En britisk forsker har fået tilladelse til at bruge den såkaldte CRISPR-teknologi til genetisk at modificere fosterceller.

Foto: Colourbox

For første gang nogensinde gav Storbritannien mandag dets første licens til genetisk modifikation af menneskefostre.

Tilladelsen er blevet givet som en del af et forskningsprojekt inden for barnløshed og aborter.

»Vores licenskomité har godkendt en ansøgning fra doktor Kathy Niakan fra Francis Crick Institute, så hendes laboratorieforskning i fremtiden også omfatter genmodificering af fostre,« oplyste Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA) ifølge AFP. HFEA er en uafhængig britisk myndighed, der fører tilsyn med bl. a. fertilitetsforskning.

Kathy Niakan har ifølge AFP oplyst, at hun har planer om at modificere fostrene ved hjælp af den banebrydende teknologi CRISPR-CAS 90, der kan finde fejl i arvemassen og reparere dem. Hun har understreget, at fostrenes liv bliver afsluttet inden for 14 dage, og de altså ikke bliver til børn.

Beslutningen ventes at medføre en etisk diskussion, som da kinesiske forskere som de første i verden sidste år genmanipulerede menneskefostre. Det skete ligeledes ved hjælp af CRISPR-CAS 90. Teknologien er i forvejen genstand for heftig international debat, af frygt for at den kan bruges til at skabe såkaldte designerbabyer.

Dansk firma klar med cellemodel, der kan lette lægemiddeludvikling

Selvlysende kaninunger giver håb i kamp mod gensygdomme

De hacker livets byggesten

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier