MedWatch

Klinisk medvind til Pfizers blødermiddel

Amerikanske Pfizer kan notere klinisk medvind i form af, at selskabets middel til forebyggende behandling af blødersygdommen hæmofili B har kunnet fremvise positive data i et fase 3-studie.

Pfizer
Foto: /ritzau/AP/Mark Lennihan

Profylaktisk brug af Pfizers lægemiddel BeneFIX kan reducere antallet af blødninger hos hæmofil B-patienter. Det er konklusionen i et fase 3-studie, som det amerikanske selskab har fået publiceret i det videnskabelige tidsskrift Haemophilia.

Studiet har sammenlignet en profylakse af koagulationsfaktoren af BeneFIX en gang om ugen med on-demand-behandling hos patienter med moderat til svær hæmofili B. Resultaterne af undersøgelserne viste, at Pfizer nåede deres primære mål, da bløderpatienterne, der tager BeneFIX en gang om ugen, viste en statistisk og signifikant reduktion i antallet af årlige blødninger i forhold til on-demand-behandling med BeneFIX.

Medianværdien for den forebyggende behandling lå på 2,0, mens den lå på 33,6 med on-demand-behandling.

Pfizer angriber Novo-område med nyt sats

Pfizer fremviser positive resultater

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier