MedWatch

Sanofi planlægger stormløb på Zika-vaccine

Den franske medicinalkoncern og vaccineproducent Sanofi var blandt de første til at melde sig ind på udviklingen af en vaccine mod Zika-virussen, og selskabet har for alvor trykket speederen i bund.

Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO

Den store franske vaccineproducent Sanofi har for alvor kastet sig ud i jagten på en vaccine til at bekæmpe udbruddet af den myggebårne Zika-virus. Selskabet var blandt de første aktører på banen og kæmper nu med adskillige andre selskaber, som ligeledes vil være først med en vaccine. Det skriver Reuters.

Konkurrenterne tæller blandt andre det indiske selskab Bharat Biotech, amerikanske Inovio og også USA's National Institutes of Health. I alt vurderer WHO (World Health Organization), at mindst 15 selskaber og akademiske grupper er i gang med at forske i vacciner mod virussen, som i Brasilien og det øvrige Latinamerika sættes i forbindelse med fødselsskader og en sjælden neurologisk sygdom.

Men som en prominent producent af vacciner til blandt andet japansk hjernehindebetændelse og den første vaccine mod denguefeber har Sanofi stærke kompetencer på området. Selskabet satser på at kunne begynde studier i mennesker allerede til næste år, og en eventuel vaccine vil stå til at få en langt hurtigere godkendelsesproces end sædvanligt hos de forskellige landes sundhedsmyndigheder.

Til gengæld vil det efter al sandsynlighed blive svært at sætte et forsøg op, da gravide kvinder som regel bliver ekskluderet i de indledede testfaser i kliniske studier med nye vacciner og lægemidler.

Zika-virussen har sat gang i omfattende industrikapløb

Sanofi-topchef vil have hurtig udvikling af Zika-vaccine

EMA vil hjælpe med udvikling af Zika-vacciner

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier