MedWatch

Sanofi-topchef vil have hurtig udvikling af Zika-vaccine

Franske Sanofis topchef Olivier Brandicourt skubber på for at få en hurtig udvikling af en ny vaccine mod Zika-virussen.

Foto: Andre Penner/AP/POLFOTO

Topchef hos Sanofi, Olivier Brandicourt, har fået blod på tanden, efter selskabet har formået at udvikle den første dengue-vaccine. Nu går topchefen efter at få udviklet en Zika-vaccine så hurtigt som muligt, skriver Bloomberg.

Under en pressekonference i tirsdags sagde Olivier Brandicourt, at man kunne begynde at teste vaccinekandidater i mennesker allerede næste år, og at den kliniske udvikling "er usandsynlig i mindre end tre år," men stadig hurtigere end den typiske 10 års tidslinje, og meget kortere end de 20 år, som det tog Sanofi at bringe Dengvaxia dengue-vaccinen på markedet.

Selskabet meldte i sidste uge ud, at man ville drage nytte af de erfaringer, netværk og infrastruktur, der blev opbygget i forbindelse med udviklingen af Dengvaxia, da dengue og Zika tilhører den samme virus-familie. Sanofi afventer i øjeblikket Zika-virusprøver fra Brasilien.

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier