MedWatch

Danske: Zealand får filet kursmål oven på skuffende studie

Danske Bank har skåret i kursmålet for Zealand Pharma, efter det danske biotekselskab har fremlagt skuffende data fra et fase-2-studie.

Zealand Pharma forskning

Danske Bank har filet kursmålet for Zealand Pharma ned til 181 kr. fra 200 kr., efter at biotekselskabet har fremlagt et skuffende forskningsresultat.

Det fremgår af et notat fra Danske Markets.

Et fase 2-forsøg med et middel mod følgeskader fra blodpropper har ikke nået sit ellers tænkte effektmål, oplyste Zealand Pharma onsdag i en meddelelse til fondsbørsen.

I meddelelsen forklarer biotekselskabet, at midlet Danegaptid ikke viste nogen effekt i forhold til studiets primære mål om at beskytte hjertevæv mod iskæmiske reperfusionsskader. Det er kort sagt de skader, som opstår, når hjertets kranspulsårer genåbnes ved en ballonudvidelse.

Zealand-aktien falder med 4,6 pct. til 114 kr. torsdag formiddag efter at være dalet med knap 8 pct. kort efter børsåbning.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier