MedWatch

Zealand Pharma: Blodpropmiddel dumper fase 2-forsøg

Danegaptid er ikke effektivt nok til at beskytte hjertevæv under ballonudvidelser.

Zealand Pharma forskning

Et fase 2-forsøg med et middel mod følgeskader fra blodpropper har ikke nået sit ellers tænkte effektmål, oplyser Zealand Pharma onsdag i en meddelelse til fondsbørsen.

I meddelelsen forklarer det danske biotekselskab, at midlet danegaptid ikke viste nogen effekt i forhold til studiets primære mål om at beskytte hjertevæv mod iskæmiske reperfusionsskader. Det er kort sagt de skader, som opstår, når hjertets kranspulsårer genåbnes ved en ballonudvidelse.

Britt Meelby Jensen, administrerende direktør i Zealand Pharma, ærgrer sig over, at det ikke er lykkedes med studiet at påvise behandlingseffekt af danegaptid for patienterne. Og nu lyder det som om, at projektet er lukket ned.

"Fremadrettet vil vi fokusere vores ressourcer på de mange aktiviteter, vi har i gang relateret til vores voksende pipeline af egne, nye produkter i udvikling," siger Britt Meelby Jensen i meddelelsen og uddyber:

"Disse inkluderer de to fase 2-studier, som vi igangsatte tidligere i år med vores to speciallægemiddelkandidater, ZP1848 til behandling af korttarmssyndrom og ZP4207 til behandling af akut hypoglykæmi."

Milliardhandel validerer Zealand-projekt

Zealand kan gå hele vejen med nyt lægemiddel

Zealand-topchef: Forpligtet til at tænke ambitiøst

 

 

Forsiden lige nu

Omstridt parallelimportør går konkurs

Parallelimportøren Europharma, der to gange i 2017 blev suspenderet af Lægemiddelstyrelsen, er gået konkurs. Selskabet har erkendt, at et varelager for 50 mio. kr. er usælgeligt.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier