MedWatch

Nævn får udvidede beføjelser ved lægemiddelforsøg

Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien kan nu også kontrollere og sanktionere virksomheder, der ikke lever op til retningslinjerne for kliniske forsøg.

Foto: Colourbox

Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien, ENLI, har fået udvidet dets beføjelser, sådan at nævnet fremover kan sanktionere virksomheder, der ikke lever op til de retningslinjer for kliniske lægemiddelforsøg og non-interventionsforsøg, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og Lægeforeningen sammen har formuleret. Det skriver Dagens Pharma.

Det nye regelsæt betyder blandt andet, at ENLI kan sanktionere virksomheder, hvis disse ikke udbetaler forskningsmidler til officielle forskningskonti, eller hvis virksomheden undlader at anmelde begrundet mistanke om uredelighed til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU).

Retningslinjerne bag de udvidede beføjelser er blevet lavet efter, at en gennemgang har vist, at ikke alle dele af den såkaldte fælleserklæring fra 2014 om kliniske lægemiddelforsøg og non-interventionsforsøg var reguleret ved lov.

Det er disse dele, som ENLI fremover skal kontrollere.

De nye retningslinjer er trådt i kraft per 1. februar i år og kan læses her.

 Fra politi til lægemidler

 Bødestatistik: Industrien går med livrem og seler 

 ENLI: Styrelse skaber usikkerhed om etik-regler 

Mere fra MedWatch

ALK skifter topchef i Nordamerika

ALK’s amerikanske topchef, Jorge Alderete, har sagt sin stilling op efter næsten 23 år i selskabet. Som afløser har allergikoncernen udpeget en mand fra egne rækker.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MedWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier