MedWatch

Nævn får udvidede beføjelser ved lægemiddelforsøg

Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien kan nu også kontrollere og sanktionere virksomheder, der ikke lever op til retningslinjerne for kliniske forsøg.

Colourbox
Foto: Colourbox

Etisk Nævn for Lægemiddelindustrien, ENLI, har fået udvidet dets beføjelser, sådan at nævnet fremover kan sanktionere virksomheder, der ikke lever op til de retningslinjer for kliniske lægemiddelforsøg og non-interventionsforsøg, som Lægemiddelindustriforeningen (Lif), Lægevidenskabelige Selskaber (LVS) og Lægeforeningen sammen har formuleret. Det skriver Dagens Pharma.

Det nye regelsæt betyder blandt andet, at ENLI kan sanktionere virksomheder, hvis disse ikke udbetaler forskningsmidler til officielle forskningskonti, eller hvis virksomheden undlader at anmelde begrundet mistanke om uredelighed til Udvalgene vedrørende Videnskabelig Uredelighed (UVVU).

Retningslinjerne bag de udvidede beføjelser er blevet lavet efter, at en gennemgang har vist, at ikke alle dele af den såkaldte fælleserklæring fra 2014 om kliniske lægemiddelforsøg og non-interventionsforsøg var reguleret ved lov.

Det er disse dele, som ENLI fremover skal kontrollere.

De nye retningslinjer er trådt i kraft per 1. februar i år og kan læses her.

Fra politi til lægemidler

Bødestatistik: Industrien går med livrem og seler

ENLI: Styrelse skaber usikkerhed om etik-regler

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier