MedWatch

Jyske sænker anbefaling på ALK

Med en kursfremgang på 28 pct. siden starten af februar ser Jyske Bank nu begrænset potentiale i ALK-aktien og sænker derfor sin anbefaling.

Efter kursfremgang på 28 pct. siden årsregnskabet er potentialet i ALK-Abelló-aktien begrænset på den korte bane, mener Jyske Bank, der sænker sin anbefaling af medicinalaktien til "reducer" fra "køb".

Det fremgår af et analysenotat.

Bankens senioranalytiker Frank Hørning Andersen forudser et mere afdæmpet nyhedsflow i den kommende tid. Samtidig vil det tage tid, før ALK's tabletbaserede allergivacciner for alvor får fodfæste på markedet. Det gælder også den nye husstøvmidetablet Acarizax, der netop er blevet lanceret i Europa og Japan.

"Vi venter, at fokus vil være på Acarizax i Europa. Selv om vi har høje forventninger til Acarizax og mener, at denne tabletbaserede allergivaccine har det største topsalgspotentiale (blandt ALK's allergitabletter, red.), så venter vi stadig, at patientoptaget bliver behersket i lanceringsåret," vurderer Frank Hørning Andersen.

Han hæfter sig desuden ved, at det fortsat går trægt med salget af de tabletbaserede vacciner i USA, hvor Merck markedsfører græstabletten Grastek samt Ragwitek til behandling af allergi over for ragweed, også kaldet bynke ambrosie.

"Ved den nuværende værdisætning, ser vi mindre potentiale for aktiekursen og sænker derfor vores anbefaling med et nyt kursmål på 1100 kr. mod 1000 kr.," skriver Frank Hørning Andersen.

Aktien i ALK-Abelló falder mandag med 0,7 pct. til 1002 kr.

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier