MedWatch

ALK dropper med små 2 pct. ved børsstart

Markedet reagerer mildt negativt ved børsåbningen dagen efter fyringen af Jens Bager.

Foto: Carsten Bundgaard

Allergivirksomheden Alk-Abelló falder ved børsåbningen tirsdag morgen, hvor aktien dropper med næsten 2 pct. 954 kr.

Det sker i kølvandet af, at allergikoncernen mandag eftermiddag efter børsens lukketid oplyste, at selskabets administrerende direktør, Jens Bager, fratrådte sin stilling med øjeblikkelig virkning fra 22. februar 2016. Bestyrelsesformanden, Steen Riisgaard, skal fungere som direktør, indtil en afløser er fundet. Han oplyste mandag, at processen med at finde en ny direktør er sat i gang.

"Vi leder meget bredt - og internationalt. Vi skal finde en, der har de kommercielle kompetencer i orden, som kan lede os globalt. Jeg forventer, at det kommer til at tage mellem fire og seks måneder at få en ny direktør på plads," sagde Steen Riisgaard til Ritzau Finans.

Det er desuden kun små 14 dage siden, at virksomheden fremlagde et regnskab, der viste, at selskabet forventer en organisk vækst på 10 pct. i basisforretningen i 2016.

ALK-formand: Umiddelbart lyder det også unfair, men vi skal se på virksomhedens tarv

ALK-Abelló fyrer topchef

ALK-topchef ser frem til 2016

Forsiden lige nu

Danmarks største venturefond: Sådan investerer vi i life science

Novo Seeds kaster hvert år hundredevis af millioner efter lovende unge startups og iværksættere inden for life science. Men hvad skal der til for at komme i fondens søgelys, hvordan foregår samarbejdet, og hvad er kriterierne for succes? Partner i fonden, Stephan Christgau, løfter her en del af sløret.

Fonde bag Novo og Leo afviser kritik af fondsmodel

Lundbeckfondens formand tager fejl på en række punkter i sin kritik af fondsejede virksomheder som Novo Nordisk og Leo Pharma. Det siger formændene for fondene bag de to medicinalselskaber til Inside Business.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier