MedWatch

FDA sætter stopper for smertemiddel-studie

De amerikanske sundhedsmyndigheder har valgt at stoppe et fase 3-studie med en smertestillende behandling, efter natriumkoncentrationen i blodet er steget hos flere patienter.

Et fase 3-studie med et smertestillende lægemiddel er blevet sat på pause af de amerikanske sundhedsmyndigheder, FDA. Det skriver FierceBiotech.

Det er det amerikanske biotekselskab Cara Therapeutics, der nu har fået stoppet udviklingen af dets lægemiddelkandidat CR845, som er et intravenøst opiod beregnet til at lette smerten hos postoperative patienter.

Afbrydelsen af studiet kommer efter, at fire patienter har udviklet hypernatriæmi, som får natriumkoncentrationen i blodet til at stige. Patienterne havde alle modtaget den højeste dosis af CR845. I en meddelelse fra selskabet påpeger man, at natriumniveauet hos alle fire patienter var nede på et normalt niveau igen inden for 24 timer efter doseringen.

"Vi arbejder tæt sammen med FDA om at gennemgå patientsikkerhedsdata og løse dette problem i rette tid," udtaler Derek Chalmer, adm. direktør hos Cara.

Caras aktier faldt op til 42 pct. på nyheden om det stoppede fase 3-studie.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier