MedWatch

AstraZeneca-satsning belønnes med særstatus

Svensk-britiske AstraZenecas massive investering i det ukendte Acerta Pharma skabte en hel del opsigt i december, men nu har selskabet kvitteret med den første særstatus til deres hovedaktiv.

Foto: Eugene Hoshiko/AP/POLFOTO/arkiv

Det vakte en del opsigt, da svensk-britiske AstraZeneca i slutningen af 2015 annoncerede, at selskabet havde købt 55 pct. af det private biotekselskab Acerta Pharma for 4 mia. dollars. Den satsning ser nu ikke længere helt ueffen ud, for Acerta har netop fået en særstatus fra de europæiske lægemiddelmyndigheder på deres nøgleprodukt, acalabrutinib, som AstraZeneca netop var ude efter. Det skriver Reuters.

Acalabrutinib, som er et blodkræftsmiddel, har fået en såkaldt orphan drug-status til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi (CLL) og tre andre sjældne blodkræftstyper. Orphan drug statussen gives til lægemidler, som forventes at bidrage med bedre behandling af sjældne sygdomme.

Også Genmabs Arzerra retter sig imod CCL. I det hele taget er det et eftertragtet sygdomsområde for øjeblikket, hvor især Roche og AbbVies Venetoclax forventes at blive en af 2016s nye topsælgende lægemidler. Det forventes at acalabrutinib kan generere en omsætning for op imod 5 mia. dollars om året. Acalabrutinib er i øjeblikket i de sidste stadier af den kliniske udvikling.

AstraZeneca overtager biotekselskab i tocifret milliardhandel

Medie: AstraZeneca vil betale milliarder for ukendt biotekselskab

Amerikansk gennembrud for Novartis

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier