MedWatch

Pfizer-pensionister risikerer skattesmæk efter giganthandel

Fusionen mellem Pfizer og Allergan til verdens største medicinalselskab risikerer at ramme Pfizers nuværende og pensionerede medarbejdere, der står til et skattesmæk.

penge skat lås
Foto: Colourbox

Den store fusion mellem Pfizer og Allergan sidste år risikerer at få negative økonomiske konsekvenser for flere af Pfizers nuværende samt pensionerede medarbejdere. Det skriver FiercePharma.

Specielt for ældre pensionsister, der har holdt fat i sine aktier i årtier, kan fusionen gå hen og blive en dyr affære med en skatteregning helt op til syvcifrede beløb, estimerer den britiske avis The Day.

Rent teknisk er handlen mellem Pfizer og Allergan en omvendt fusion - en inversion - der giver amerikanske Pfizer mulighed for at have hovedkvarter i Irland, hvor man kan høste skattefordele. Det betyder, at det er Pfizers aktionærer, der handler deres aktier.

"Det bliver et skattemareridt," siger den pensionerede Pfizer-direktør Tom Althuis, der står til en skulle betale "en væsentlig bid", til The Day.

Avisen vurderer, at topchef Ian Read står til en skatteregning på 1 mio. dollars.

Pfizer får milliardsmæk fra Medicaid-sag

Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

Forsiden lige nu

Ny lov skal lette amerikanernes adgang til høreapparater

En ny lov skal gøre det lettere for amerikanske borgere at få høreapparater via autoriserede audiologer i USA. Det mener to amerikanske senatorer, der netop har fremlagt lovforslaget, som kan give vand på møllen hos William Demants forretning i USA.

ALK-rivals bundlinje nærmer sig nul

Stallergenes Greer er ved at få rettet op på den negative udvikling, som virksomheden blev sendt ud i efter et produktionsstop i Frankrig i 2015 og 2016, og dermed er rivaliseringen med ALK i gang igen, men den kan blive udfordret af endnu et produktionsstop.

Novo Nordisks nye formand er valgt

Under Novo Nordisks generalforsamling har man sagt god for den nye bestyrelsesformand, Helge Lund, som skal afløse Göran Ando, der har siddet i bestyrelsen siden 2005

Næste uge kan byde på godt nyt for Tresiba i USA

Ifølge Handelsbanken kan Novo Nordisk i næste uge sikre sig yderligere fremdrift for Tresiba i USA, når den amerikanske lægemiddelstyrelse skal træffe en afgørelse om at opdatere indlægssedlen for midlet.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier