MedWatch

Pfizer: Fokuser nu på vores pipeline

Fokus har i særlig grad været på skattekonsekvenserne af medicinalhistoriens største handel, men forskerne hos Pfizer og det tidligere Allergan prøver nu at få opmærksomhed.

Pfizer
Foto: Gregory Bull/AP/POLFOTO/arkiv

Meget fokus har været på skatteelementet i Pfizers overtagelse af Allergan, men nu forsøger de forskningsansvarlige at pege på, at den kombinerede kæmpe har meget interessant at byde på i pipelinen.

Den amerikanske medicinalkolos Pfizer har været under heftig kritik fra politikerne som følge af verdenshistoriens største medicinalhandel, da man gennem det 160 mia. dollars store køb af Allergan kunne flytte sit juridiske domicil til Irland, hvor erhvervsskatten er betragteligt lavere.

Men ifølge Reuters så mener forskningsdirektørerne, at der er potentielle blockbusters i pipelinen til behandling af eksempelvis skizofreni og depression, som fortjener langt mere opmærksom.

"Der har været en masse opmærksomhed om de finansielle aspekter af denne aftale, men der har været en undervurdering af Allergans pipeline," siger Pfizers forskningschef Mikael Dolsten til Reuters.

Han peger blandt andet på depressionsmidlet rapastinel, skizofrenimidlet Vraylar, og det gastrointestinale middel relamorelin som potentielle millardsællerter.

Pfizers Allergan-alternativ: 42 mia dollars i skat

"160 mia. dollars siger en hel del"

Danske: Pfizer bliver en stærkere konkurrent

Pfizer-chef til politikere: I burde juble over fusionen

Pfizer og Allergan fusionerer

Forsiden lige nu

Novartis-skandale når den græske regering

Anklagerne om at Novartis har bestukket embedsmænd for at få markedsfordele i Grækenland har nu udviklet sig til en politisk skandale, hvor beskyldninger og sagsanlæg fyger gennem luften mellem politiske modstandere.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier