MedWatch

Influenzavirus leger skjul med immunsystemet

Ny forskning fra Aarhus Universitet viser, at influenzavirus kan snyde immunforsvaret. Forskere håber, at opdagelsen kan bruges til at udvikle bedre behandling mod influenza og kroniske betændelsestilstande som leddegigt.

Foto: Colourbox

Forskere på Aarhus Universitet har opdaget, at influenzavirus kan snyde den forsvarsmekaniske, der ellers normalt går i gang, når virus trænger ind i menneskeceller. Det skriver Aarhus Universitet på sin hjemmeside.

Det er lektor Christian Holm fra Institut for Biomedicin på Aarhus Universitet, der sammen med professor Søren R. Paludan har stået i spidsen for forskningsprojektet, som netop er blevet publiceret i det videnskabelige tidsskrift Nature Communications.

De to forskere har opdaget, at influenzavirusset indeholder et protein, der gør det i stand til at gemmes sig, når det trænger ind i en celle. Derfor når det også at sprede sig, inden immunforsvaret forsøger at slå det ned. Opdagelsen kan ikke kun få betydning i forhold til at bekæmpe influenza, men også i forhold til bekæmpe autoimmune sygdomme som eksempelvis leddegigt og lupus, håber de to forskere.

"Proteinets immundæmpende effekt kan måske udnyttes til at udvikle bedre behandling mod de her sygdomme, hvor immunforsvaret er kronisk overaktivt. Ved at dæmpe immunforsvarets reaktion kan symptomerne mindskes, så det kan forskningsresultatet også bruges til at undersøge nærmere,” siger Christian Holm.

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier