MedWatch

Bayer får godkendt bløderprodukt i EU

Bayer har nu fået den endelige godkendelse til sit blødermiddel mod hæmofili A.

Bayer har fået endeligt godkendt blødermedicinen Kovaltry til markedsføring i Europa til behandling af den mest almindelige, men stadig relativt sjældne blødersygdom, hæmofili A.

Kovaltry har i kliniske studier vist sig at beskytte mod blødninger, når det tages forebyggende to til tre gange om ugen.

Bayer markedsfører også faktor VIII-præparatet Kogenate til behandling og forebyggelse af blødninger hos hæmofili A-patienter. Desuden er selskabet i færd med at udvikle et langtidsvirkende faktor VIII-præparat.

Sygdommen hæmofili skyldes en genetisk fejl, er arvelig og rammer med meget få undtagelser udelukkende drenge. Den er karakteriseret ved en medfødt mangel på de blodkomponenter, eller koagulationsfaktorer, som får blodet til at størkne.

Patienter med hæmofili A har derfor behov for kunstig faktor VIII for at stoppe blødninger.

Ifølge Bayer er der på verdensplan omkring 400.000 mennesker med blødersygdom. Hæmofili A er den mest almindelige form og rammer omkring 1 ud af 10.000 mænd, herunder flere end 30.000 i Europa.

Hjemlige Novo Nordisk er også aktiv på markedet for blødermedicin og markedsfører blandt andet faktor VIII-præparatet Novoeight til behandling og forebyggelse af hæmofili A.

Anbefalinger til Bayers blødermidler

Medie: Bayer har fundet ny adm. direktør

Bayer-partner stopper kræftstudie efter dårlige resultater

Forsiden lige nu

Genmab-boss om Darzalex-prognose: Der er potentiale for en opjustering

Genmab overraskede markedet med en prognose for salget af blockbusteren Darzalex, som ligger et godt stykke over analytikernes forventninger. Topchef Jan van de Winkel kalder skudsmålet realistisk, men mener også, at der er mulighed for, at selskabets forventninger kan blive hævet senere på året.

Dansk biotekselskab vil sælge aktier for op mod 1 mia kr i USA

Det danske biotekselskab Ascendis Pharma, der er noteret på Nasdaq i USA, har annonceret planer om et nyt aktieudbud, som i yderste instans kan have en værdi på mere end 1 mia. kr. Det er den fjerde massive kapitalrejsning fra selskabet siden en børsnotering i USA i 2015

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier