MedWatch

Såret soldat får første penistransplantation i USA

Læger på amerikanske Johns Hopkins Hospital er klar til at gennemføre den første penistransplantation i USA på en såret soldat inden for de næste uger. I øjeblikket afventer man den rigtige donor i forhold til alder og hudfarve.

En såret soldat, der mistede det meste af sin penis og fik betydelige lyskeskader efter en bombeeksplosion, bliver den første til at få en penistransplantation i USA. Ifølge Reuters kan operationen foregå inden for de næste uger, hvis man finder en passende donor i forhold til alder og hudfarve.

Lægerne og kirurgerne på Johns Hopkins Hospital i Baltimore, Maryland, forventer, at en doneret penis fra en nyligt afdød mand vil kunne give en fuldt funktionsdygtig penis, der inkluderer vandladning, følelse og sex. Operationen vil kræve sammenføjning af nerver og blodkar under et mikroskop.

Der har tidligere været to andre penistransplantationer i verden. Den første foregik i Kina i 2006 og var ifølge Reuters ikke succesfuld. Den anden foregik i Sydafrika i 2014 - med succes.

Forsiden lige nu

Saniona starter studie med diabetestablet

Kombinationsbehandlingen tesomet fra det danske biotekselskab Saniona er blevet formuleret i én samlet tablet, hvilket skal gøre den mulige diabetesbehandling mere bekvem for patienterne, og man har nu startet et fase 1-studie med kandidaten i den nye formulering.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier