MedWatch

Big pharma ønsker reform af NICE

Den britiske vagthund på medicinområdet – NICE – skal revurderes i forhold til den måde, de vurderer nye kræftpræparater på, mener nogle af de største spillere i farmaindustrien.

Foto: Colourbox

Indsparket fra schweiziske Novartis, amerikanske Pfizer og britisk-svenske AstraZeneca kommer i forbindelse med en høring, der sluttede i sidste uge, vedrørende fremtiden for Storbritanniens ”Cancer Drugs Fund”, skriver the pharma letter.

Cancer Drugs Fund, der blev etableret i 2011, skal sørge for en måde, hvorpå kræftpatienter kan få tilgang til præparater, der ikke gives rutinemæssigt i det nationale sundhedssystem.

Britiske ministre vil gerne finde en langsigtet løsning, som giver både værdi for pengene og tidlig adgang til livsforlængende præparater. Det er blevet foreslået, at man laver en form for reguleret tilgang til nye midler, så nye præparater får en betinget godkendelse, så de kan bruges, indtil der ligger yderligere beviser på deres effekt.

Men Erik Nordkamp, adm. direktør for Pfizer i Storbritannien, advarer imod, at forslaget er dømt til at mislykkes medmindre, man reviderer den måde, som NICE vurderer medicin på.

Lis Anson, der er direktør for AstraZeneca i England, påpeger, at selvom der er kommet virkelig banebrydende kræftmidler på markedet de sidste halvandet år, så er de ikke nået ud til patienterne. Hun synes, det er en god ide med en reguleret tilgang til nye midler, men medmindre man reviderer NICE’s måde at godkende medicin på, så vil de regulerede midler aldrig nå ud til alle.

NICE anbefaler dyrt kræftmiddel som førstelinjebehandling

Reuters: Store problemer i europæisk medicinimplementering

Nice afviser igen kræftmiddel fra Celgene

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier