MedWatch

Hollywood-stjerne med HIV melder sig som forsøgsperson

Hollywoodstjernen Charlie Sheen, der i november sidste år meddelte, at han har HIV, har nu meldt sig som forsøgsperson i et klinisk forsøg med et antistof, der skal blokere HIV fra at invadere immunceller.

Et lille canadisk biotekselskab har tiltrukket sig opmærksomhed, efter Hollywoodstjernen Charlie Sheen har meldt sig som forsøgsperson i et klinisk studie med selskabets antistof Pro 140.

Det skriver Forbes.

Ifølge mediet deltog Charlie Sheen i tv-progammet Dr. Oz, hvor han meddelte, at han ønskede at være en del af forsøget med det monoklonale antistof Pro 140 fra biotekselskabet CytoDyn. Det injicerbare antistof er udviklet til at blokere HIV fra at invadere immuncellerne.

Charlie Sheen, der i november sidste år offentliggjorde, at han var smittet med HIV, fortalte i samme show, at hans tidligere behandling, en alternativ gedemælksbehandling i Mexico, var en fejl, og at han derfor nu ønskede at være en del af det kliniske forsøg med CytoDyn.

Biotekselskabets adm. direktør Nader Pourhassan svarede, at såfremt Charlie Sheen er kvalificeret til at deltage i studiet, er han velkommen. CytoDyn startede fase 3-studier med Pro 140 i oktober sidste år.

Forsiden lige nu

Sunstone-selskab vinder patentstrid

Det svenske biotekselskab Cantargia har fået rettens ord for, at selskabets hovedaktiv bygger på en opdagelse, der er beskyttet af patentlovgivningen. Den adm. direktør udtrykker tilfredshed med afgørelsen.

Ny Zealand-direktør: "Vi skal forberede vores lanceringer flere år i forvejen"

Ivan Møller skal opbygge Zealand Pharmas produktion, kvalitetssikring og forsyningskæde forud for biotekselskabets forventede lanceringer af sine første selvejede produkter. Den nye koncerndirektør ser det som "den rigtige stilling både på det personlige og professionelle plan", da han nu også får mere tid med sin kone, som arbejder for Novo Nordisk.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier