MedWatch

Patient afgået ved døden efter muskelsvindstudie

Et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD) er endt med en ulykkelig udgang.

Foto: Colourbox

Den patient, som i sidste uge blev meldt i livsfare efter at have deltaget i et klinisk studie med en lægemiddelkandidat til behandling af muskelsvindsygdommen Duchennes muskeldystrofi (DMD), er nu afgået ved døden.

Patient i livsfare efter forsøg med muskelsvindsmiddel

Det rapporterer FierceBiotech. Lægemiddelkandidaten HT-100 er udviklet af det amerikanske biotekselskab Akashi Therapeutics. I sidste uge meddelte selskabet, at en patient, efter at have modtaget den højeste dosis på 60 mikrogram per kilo, oplevede "alvorlige og livstruende sundhedsproblemer."

"Det er med stor sorg, at vi må meddele, at den modige unge mand, der var ramt af alvorlige og livstruende sundhedsproblemer, er gået bort. Vi udtrykker vores dybeste medfølelse til hans familie og kære. Akashi har igangsat en omfattende undersøgelse, hvor vi begynder med en detaljeret datagennemgang og in vitro-studie for at evaluere, i hvilket omfang patientens sundhedsproblemer er relateret til HT-100 og/eller andre faktorer. Vi deler opdateringerne, som vi når konklusioner i vores undersøgelse," skriver Akashi til FierceBiotech.

Forsiden lige nu

Dansker til tops i Hansa Medical: "Det er meget sjovere at bygge noget op"

Søren Tulstrup sagde tirsdag ja til sit femte job som adm. direktør i medicinalindustrien, da han trådte til som topchef i svenske Hansa Medical. "Jeg kan godt lide forandringer og kraftig vækst," lyder forklaringen fra den tidligere militærmand, der gerne vil sende Hansa Medical ned ad samme sti som Amgen og Shire.

Novo Nordisk om problembarn: Vi kan gøre det til en stærk forretning

Novo Nordisks aktionærer udtrykte generelt tilfredshed med medicinalselskabet på dets generalforsamling torsdag, men flere påpegede også, at der skal ske noget med den pressede biopharm-forretning. Både topchef og bestyrelseformand har stor tro på forretningsdelen, som man ikke har nogen planer om at sælge fra.

Relaterede

Seneste nyt

Ledige job

Se flere

Se flere

Latest news

Seneste nyt fra Watch Medier